dilluns, 19 de gener del 2015

Hem presentat les candidatures al Consell i al Parlament

Més de 140 persones il·lusionades s'han aplegat a la proclamació de Maite Salord i Nel Martí com a candidats de MÉS PER MENORCA

La IIIa assemblea de MÉS PER MENORCA, també dóna llum verda a la segona fase de primàries, on s’escolliran les 30 persones restants que formaran la llista al Consell i el Parlament, expressant, una vegada més, que MÉS PER MENORCA va optar per fer les primàries en dues fases, entre altres qüestions, per mantenir la porta oberta a noves incorporacions tant de persones com de col·lectius. Perquè aquest moviment, que es va començar a gestar ara fa més de 2 anys, de la confluència en un moviment menorquinista, ecologista i d’esquerres de persones independents i partits que hi van voler participar, ho va fer amb la idea d’anar més enllà dels partits tradicionals.


L’assemblea de Més per Menorca celebrada diumenge matí a Ciutadella, a més de ratificar els candidats i l’informe de la comissió de primàries, va donar el “sus” per iniciar la segona fase de primàries amb la intenció de seguir fent d’aquest projecte, que va començar fa més de 2 anys i mig, un moviment atractiu per a més persones i col·lectius i, d’aquesta manera, esdevenir una opció de govern al Consell i significativa al Parlament, per aquelles persones menorquinistes que, davant l’increment de les desigualtats i de l’aprofundiment d’aquesta crisi, no sols econòmica sinó sobretot institucional i política i davant les formes de govern totalitàries d’un partit que ha volgut només governar pels interessos particulars a força d’aplicar el “rodillo”, han decidit que ja n’hi havia prou i volen fer una passa endavant i participar amb MÉS PER MENORCA, decidits a què ja no es podien desentendre de l’acció política. Avui, segueix mantenint intacta la idea de seguir ampliant el menorquinime amb noves persones i moviments. Perquè, des del seu des del principi resta oberta a noves incorporacions i/o a confluir amb altres moviments i projectes que s’estan engegant a Menorca sempre respectant els processos i els tempos de cadascú.

En les passades primàries ja hi van poder participar 433 persones adherides (independents i persones que formen part dels 4 partits que li donen suport), avui, i després de l’estaló rebut a l’assemblea i la proclamació de candidats tenim la il·lusió de poder ser molts més. Tenint present, a més, que la forma de participar en aquest moviment assembleari és molt senzill.

D’altra banda, des de Més per Menorca estem encantats de la bona acollida i l’estaló il·lusionat que aquest diumenge s’ha produït a la proclamació dels candidats que encapçalaran la llista al Consell i el Parlament, encara que som conscients que és una responsabilitat molt gran tenir el suport d’aquestes persones en un moment social i polític històric tan important.

La feina feta des de fa més de 2 anys i mig, per persones independents i els partits que recolzen aquest moviment (PSM, Equo, Iniciativa-Verds i ERC), que van continuar amb aquell projecte que ha donat lloc a MÉS per Menorca, ha generat il·lusió, i la gentada que avui matí s'ha aplegat al Casino 17 de Gener per a la proclamació de na Maite Salord i en Nel Martí com a candidats és la confirmació de la feina ben feta.

Segons Maite Salord, candidata al Consell de Menorca, “ Fa dos anys vam començar a fer feina per donar resposta al que la gent demanava: la unitat de partits afins (4 integren Més per Menorca) i obertura cap a la societat (moltes persones independents donen suport al moviment, hem deixat enrere sigles de partit i les decisions les pren l'assemblea). Per tant, Més per Menorca és la culminació d'un procés treballat, participat, obert i transparent.”

Per la seva Banda, Nel Martí,  candidat al Parlament de les Illes Balears  ha dit, “Més per Menorca neix per a sumar esforços i projectes, per dir prou als abusos del PP i del bipartidisme, i per a posar les institucions al servei de les persones, del paisatge i del país. Ja està bé de politicastres que acoten el cap davant els problemes de Menorca amb el transport aeri o amb la residència de malalts a Son Espases; ja està bé de partitocràcia que ho acapara tot i debilita la democràcia i la participació de la gent en els assumptes públics; ja està bé de politburós que des de les seves seus centrals de Palma o Madrid ens mal governen”.
 

Finalment volem donar les Gràcies a totes i totes per estalonar MÉS PER MENORCA. Gràcies als que heu assistit. Gràcies als que no heu pogut assistir, però ens heu enviat forces. Gràcies a tots els que formau MÉS PER MENORCA. Perquè la seva força encara ens dona més ànims per continuar cap endavant.

Volem MÉS, volem massa. Clar que sí!

19 de gener de 2015

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada