dimarts, 23 d’agost del 2016

MÉS per Menorca demana dues deduccions fiscals: per a l’energia solar a les llars i per a famílies amb estudiants fora de la seva illa de residència

Pretén que s’apliquin en els propers pressuposts de la CAIB i que el Govern les tengui com a prioritat




MÉS per Menorca aposta per les desgravacions fiscals de les llars que apostin per la sostenibilitat en la instal·lació d’energies renovables als seus habitatges habituals i també per aquelles famílies que tenen estudiants fora de l’illa de residència.

Amb aquesta proposta la formació menorquinista defensa que la fiscalitat sigui un instrument eficaç i determinant per implementar polítiques i intentar dibuixar la societat del futur, alhora que valgui per corregir disfuncions diverses, com poden ser les derivades de la insularitat. En aquest sentit l’Impost de Renda de les Persones Físiques té una incidència recaptatòria notable i una capacitat de modular la realitat social molt gran.

Tot i açò, els ecosoberanistes són conscients de les limitacions pressupostàries, i per açò consideren que el Govern ha de prioritzar també en matèria de deduccions fiscals. En aquest sentit, MÉS per Menorca aposta per aquestes deus deduccions.

Desgravació per millores en sostenibilitat en l'habitatge habitual, especialment energia renovable per autoconsum

MÉS per Menorca aposta per passar del 10% al 50% la desgravació a l’IRPF i eliminar el límit de renda, és a dir, que s'hi pugui acollir tothom. En aquests moments hi ha un límit de renda per a accedir a aquestes desgravacions que és d’una renda imposable de fins a 24000 euros/any. És a dir que gent que cobra per sota dels 2000€ bruts al mes té poques possibilitats d’apostar per aquesta inversió. També és molt important per a la coalició menorquinista que la generació d’energia renovable per autoconsum quedi inclosa.

Les Illes Balears estan a la cua en energies renovables, i per açò “el Govern ha d’apostar fort per al canvi de model energètic, amb més fonts renovables”, diu Nel Martí, diputat i portaveu de MÉS per Menorca al Parlament.

Deducció per estudis superiors fora de l'illa de residència

En un altre ordre, la coalició menorquinista considera que el desplaçament i la residència fora de l’illa per poder cursar estudis universitaris implica una important despesa econòmica que no totes les famílies poden assumir, per la qual cosa seria bo establir mecanismes per ajudar a aquestes famílies a fer front a aquests reptes educatius. Martí afirma en aquest sentit que “no podem acceptar que cap jove de les Illes no pugui fer els estudis superiors que desitja per causes econòmiques.”

Per a MÉS per Menorca la implantació d’una deducció a l’IRPF per a cursar estudis superiors fora de l’illa s’hauria de concretar en una deducció en la quota íntegra autonòmica de 1.500€ per cada descendent o adoptat fadrí menor de 25 anys, que depengui econòmicament del contribuent i cursi estudis universitaris de cicle superior o de cicle formatiu de grau superior de Formació Professional fora de l’illa de residència.

Deduccions amb un fort impacte a Menorca

“Apostam per la formació i el capital humà, i per la sostenibilitat i sobirania energètica. Aquestes són les apostes clares i fermes que han motivat a MÉS per Menorca a prioritzar aquestes dues deduccions fiscals.” Ha comentat Nel Martí

MÉS per Menorca ja ha entregat les propostes al Govern perquè les estudiï i es puguin convertir en iniciatives de cara al pressupost de la CAIB del 2017.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada