dilluns, 13 de març del 2017

El Govern de Madrid també rebutja una proposta balear per protegir els monitors esportius no professionals

Més per Menorca mostra indignació per l’actitud de l’Executiu de Rajoy i la Mesa del Congrés, ja que posa en perill centenars de clubs de les Illes dedicats a l’esport base




 El Govern espanyol i la Mesa del Congrés han negat, un altre cop, la possibilitat que una proposta balear pugui ser debatuda al Congrés dels Diputats. Es tracta de la Proposició de Llei que va aprovar per unanimitat el Parlament de les Illes Balears, la qual instava al Govern central a modificar la Llei 14/2013 de 27 de setembre de suport als Emprenedors i la seva internacionalització. Aquesta Llei que va aprovar el Govern central pretén regular l’activitat que presten els col·laboradors, monitors i tècnics esportius no professionals a club o entitats sense ànim de lucre. És una regulació que obliga els clubs als corresponents deures fiscals i tributaris amb Hisenda i Seguretat Social, si bé com a col·laboradors i no a assalariats De fet, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social està iniciant, en base a la Llei d’Emprenedors, una campanya que, sota la denominació de «Regularització laboral de l'activitat desenvolupada en els clubs i entitats esportives sense ànim lucre», posa en perill la supervivència de gran part de l’activitat de l'esport de base.

 A L’Estat espanyol existeixen un total de 62.363 clubs de base enregistrats que no són professionals. Aquests clubs, que obren cada dia les seves portes per apropar l'esport a la ciutadania, compten amb la col·laboració desinteressada de molts voluntaris: col·laboradors, monitors i tècnics esportius que, de manera altruista i amb grans dosis d'il·lusió i passió per l'esport, fan possible que milers d’infants i adolescents puguin entrenar i practicar el seu esport. Els recursos d'aquests clubs solen ser bastant limitats i les retribucions del personal que col·labora es redueixen, en la majoria dels casos, a cobrir les despeses necessàries per realitzar l'activitat.

 Existeix el risc i el perill, i per tant, també la preocupació, que l’aplicació d’aquesta normativa faci que voluntariat esportiu sense ànim de lucre quedi rebaixat exclusivament a una relació laboral, la qual cosa, entre altres perjudicis, comportarà incrementar les despeses derivades de la pràctica esportiva de base i limitarà la important funció social d'interès general que exerceixen els clubs de base.

 Aquesta normativa ja va suposar la manifestació contrària de clubs, federacions, associacions i col·lectius vinculats al sector esportiu pel greuge que suposaria regularitzar les activitats altruistes i sense lucre de milers d’entitats i col·laboradors de l’esport base. Perquè es tracta d’un cost que faria perillar la continuïtat de molts d’ells i, per tant, també del dret a l’esport que tenen els ciutadans.

 Arran d’aquesta situació, el Parlament de les Illes Balears, amb l’aprovació unànime de tots els grups va instar les Corts espanyoles a modificar la Llei 13/2013 d’Emprenedors que perjudica a tot el col·lectiu de l’esport base no professional.

 A l’igual que ha fet ara amb el debat del REB i la tarifa màxima de 30€, el Govern de Mariano Rajoy va vetar el passat desembre que la Proposició de Llei balear pogués ser debatuda i modificada -si procedia- al Congrés dels Diputats. Un vet governamental que la Mesa del Congrés, presidida per Ana Pastor, va accpetar i que, per tant, no va prendre en consideració. O sigui que va ser rebutjada.


 Més per Menorca, mostra, de nou,  la seva indignació davant l’actitud del Govern del PP, el qual expressa novament el menyspreu al Parlament de les Illes, alhora que el rebuig a revisar la normativa genera una gran preocupació per la greu afectació als col·lectius d’esports base.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada