dijous, 4 de maig del 2017

Balears instarà l’Estat perquè els transsexuals menors puguin canviar-se el nom i les parelles de lesbianes registrar la filiació d’un fill o filla

La Comissió d’Assumptes Socials del Parlament dóna llum verda a la PNL de Més per Menorca que demana al govern central modificar ambdues lleis a favor de permetre aquests drets socials




 La Comissió d’Assumptes Socials del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Proposició No de Llei de Més per Menorca en la pretén donar una passa més en lluita per la igualtat de gènere de les persones i la legalització dels seus drets socials.

 La proposta ha obtingut quasi la unanimitat total dels representants polítics. Al punt 1, ha obtingut 7 vots a favor de les forces progressistes, mentre que els quatre representants dels PP s’han abstingut. Els punts 2 i 3 han estat aprovats per unanimitat, el darrer amb una esmena del PSIB.

 D’aquesta manera el Parlament de les Illes Balears procedirà instar el Govern de les Estat a modificar la Llei 3/2007, de 15 de març, Reguladora de la Rectificació Registral en relació al sexe de les persones, perquè es reconegui i es dignifiquin els drets dels transsexuals menors.

 Pel que fa al dret registral dels fills en les parelles homosexuals femenines es sol·licitarà la revisió de l’article 7 de la Llei 14/2006, de 26 de maig, sobre tècniques de reproducció humana assistida que deia que les parelles de lesbianes no podien inscriure la filiació (amb la tècnica de reproducció assistida) d’un fill o filla si la parella no estava casada. Fet aquest que sí es permet en els casos de parelles heterosexuals, el que genera un greuge d’igualtat.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada