divendres, 25 de juliol del 2014

I Xerrada d'estiu de MÉS PER MENORCA

Mireia Mollà, diputada de Compromís a les Corts Valencianes, i  sota el títol de  “I si la transparència fóra aliada del Govern?, ens xerrarà d’un tema d’actualitat i que permanentment planeja sobre els governs de València i les Illes Balears, que és la corrupció i la manca de transparència en el govern. A més, reflexionarà sobre algunes actuacions que podrien millorar la transparència, algunes de les quals coincideixen amb la demanda d’una part de la societat cansada de la corrupció i la manca de transparència

El Moviment MÉS PER MENORCA enceta aquest proper divendres, dia 1 d’agost, les XERRADES D’ESTIU, unes trobades que tenen com objectiu reflexionar i debatre, en un ambient distès, aspectes de l’agenda informativa, així com també aprofundir en el coneixement de la realitat més propera i realitats paral·leles o semblants a les nostres.

La primera proposta, a càrrec de Mireia Mollà, serà aquest proper divendres, 1 d’agost, a les 20,30h a la Casa de Cultura de Ciutadella.

Mireia Mollà, reflexionarà sobre les següents qüestions:

“Quines són les conseqüències que es deriven de la manca de transparència al País Valencià, i a moltes altres comunitats com les Illes Balears, que no sols es manifesten en els nombrosos casos de corrupció, també en la gestió, en els comptes públics, en la desafecció ciutadana, en la democràcia minvada?

“Quines mesures es podrien implementar perquè la transparència fos aliada dels governs i per recuperar la confiança, com a motor de canvi social i fins i tot econòmic?

Tenim un govern que promou unes suposades línies roges per lluitar contra la corrupció, però l'error és evident (intencionat): les mesures s'apliquen quan la corrupció ja es manifesta, en forma d'imputacions, d'escàndols, etc. Res, però, sembla que val per aturar-la abans que es puga produir. Aleshores, què podem fer? Hem de repensar els governs.

31 de juliol de 2014

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada