dissabte, 23 de maig de 2015

MÉS crearà l’Oficina Balear d’Auditoria, Antifrau i TransparènciaTendrà un funcionament independent i retrà comptes davant el Parlament

L’exdelegat de l’Agència Tributària estatal a les Illes Balears i membre del Partit X, Raúl Burillo, va presentar ahir, conjuntament amb el candidat de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, i amb la coportaveu de la formació i fins ara diputada, Fina Santiago, la proposta de crear l’Oficina d’Auditoria, Antifrau i Transparència de les Illes Balears.

MÉS per Menorca recull en el seu programa propostes per millorar en transparència i participació les institucions públiques, i combatre el frau i la corrupció. En aquest sentit valora molt positivament la proposta del Partit X, amb qui col·laborà per posar en marxa aquesta iniciativa.

Les principals característiques de les funcions d’aquesta Oficina seran: 

- Elaborar auditories anuals, de caràcter comptable, financer i jurídic de totes les Conselleries i organismes de la CAIB.  També dels Consells insulars i els seus ens instrumentals.

- Totes les auditories es realitzaran  amb els mateixos criteris tècnics, evitant així discrepàncies sobre els criteris a utilitzar.

- Estarà format per professionals independents, qualificats d’especialistes jurídics i econòmics, que després d’un concurs de mèrit, formaran part de l’organisme.

- L’Oficina, tendrà un funcionament autònom del Govern de les Illes Balears i retrà comptes de la seva tasca davant el plenari del Parlament. 

Entre les tasques més específiques que realitzarà aquest organisme destacam:

- Auditoria financera i comptable.

- Anàlisis del deute de la CAIB: origen, rendabilitat, etc.

- Anàlisis de les conductes dels empleats i responsables públics que realitzen tasques especialment sensibles: contractació de proveïdors, vendes, etc.

- Informar als ciutadans  de la situació pressupostària del Govern i Consells.

- Identificar les possibles àrees de millora de la CAIB, pel que fa al seu funcionament intern.

Raúl Burillo és inspector d’hisenda des del 1990. En l’actualitat, a Saragossa. Va exercir com a delegat especial de la Agència Tributària estatal a les Illes Balears des de l’any 2004 fins el 2010, i anteriorment a Catalunya. Mentre Burillo va estar al capdavant de l’equip d’inspectors d’hisenda a Balears l’Agència Tributària va tenir un paper clau en la investigació de casos de corrupció com el Palma Arena, Son Oms, Voltor, Ibatur o Maquillatge. També va dirigir operacions importants contra el frau de l’IVA o contra el blanqueig de capitals. Actualment és membre de la Comissió Anticorrupció del Partit X.

Cap comentari :

Publica un comentari