dijous, 15 de setembre del 2016

Un centenar de tallers completen el programa de Salut Jove i Cultura per als escolars de Menorca

El conseller Miquel Àngel Maria destaca els consens i aportació dels centres educatius i de les entitats socioculturals participants



 Un total de cent tallers relacionats amb la cultura, l’actualitat social dels refugiats i el medi ambient conformen el programa de Salut Jove i Cultura que, un any més, engega el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell de Menorca. Un instrument per a l’ampliació de coneixements destinat als escolars de Menorca.

 En paraules del titular de Cultura al Consell, Miquel Àngel Maria,  durant el passat curs ja es va dur a terme una revisió global del programa per reajustar i complementar les activitats, sol·licitant una avaluació als sectors implicats amb la voluntat, alhora, de trobar noves aportacions per millorar l’oferta.

 La prova fefaent de l’encertada revisió és
l’increment de tallers, que passa de 68 l’any passat a 100 per aquest nou curs 2016-17. El Programa de Salut Jove i Cultura compta amb un equip gestor i la participació, a més del Consell, dels centres educatius de l’illa, del Fons Menorquí de Cooperació, Illetra, Es Far Cultural i la finca pública d’Alforí de Dalt, situada al nord de Ciutadella. Una disposició que el Consell agraeix profundament.

 Les activitats es divideixen en tres blocs temàtics:
Persona i societat; Medi Ambient i Economia i Arts i Cultura.

Així, Illetra durà a terme rutes literàries i culturals:

- Fornells:  Per desvelar l’univers cultural i pictòric de Hans Hartung, que en els anys trenta del segle XX establí un lligam especial amb l’esmentat poble de pescadors, i que serà relatat amb lectures de la novel·la de Josep Maria Quintana.
- Ciutadella:  Lectura de fragments de la novel·la Els herois de la nit, també de Josep Maria Quintana, que servirà per recórrer la ciutat i explicar els fets que viu el protagonista en relació amb l’assalt turc que va patir Ciutadella el 1558.
- Maó: Consistent en un passeig pels carrers de Maó en què es veurà la riquesa artística i arquitectònica de la ciutat, visitant els edificis més emblemàtics.

 Per altra banda, a partir del visionat d'un documental produït per Es Far Cultural, el Fons Menorquí de Cooperació i l'Oficina de Cooperació i Desenvolupament de la Universitat de les Illes Balears, es treballaran alguns dels temes com la cooperació, els moviments migratoris i la diferència entre immigrant i refugiat Va destinat a alumnes de 3r. i 4t. D’ESO i 1r. I 2n. De batxillerat.

 Un darrer bloc oferirà 6 tallers d’educació ambiental a la finca d’Alforí de Dalt que inclouran el coneixement de la fauna, entorn, ecosistemes i visites a llocs propers, etc.


Vídeo de la presentació del programa a la seu del Consell.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada