divendres, 17 de febrer del 2017

El conseller March confirma a Josep Castells que els problemes dels instituts de Maó es resoldran enguany

El diputat de Més per Menorca considera que l’IBSEC no és prou eficient en la direcció de les obres a Menorca, amb la qual cosa el conseller ha discrepat

El conseller d'Educació, Martí March i el diputat de Més per Menorca, Josep Castells

 El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, diu està satisfet “a mitges” de les respostes donades pel conseller d’Educació, Martí March, en relació a la passivitat amb què ha actuat la conselleria amb els problemes reiterats que pateixen dos centre de secundària de Maó; per una banda, el mal funcionament de la calefacció de l’IES Cap de Llevant; i per altra, el mal estat de la coberta del poliesportiu de l’IES Pasqual Calbó. Ambdós centres pateixen, des de fa molt temps, les incomoditats que representen els dies de molt de fred i pluja intensa, respectivament.

 El conseller d’Educació del Govern de les Illes Balears, Martí March, qui ha comparegut avui a la comissió corresponent per mor d’una petició de Pep Castells, s’ha compromès a solucionar de forma definitiva els problemes de calefacció de l'IES Cap de Llevant. Ha manifestat que “l'hivern 2017-18 no hi haurà problema de fred”.
El parlamentari menorquinista havia demanat a Martí els 90.000 euros pressupostats per arranjar els problemes de calefacció i “no té sentit que no es faci o que qualcú decideixi que açò no s'ha de fer”, ha indicat Castell, qui alhora s’ha demanat “on falla la cadena de comandament?"

 En la mateixa posició s’ha mantingut amb els 300.000 euros compromesos per a arranjar els desperfectes del sostre del poliesportiu del IES Pasqual Calbó “i no s’hagi fet res. És dramàtic –ha indicat- que l'obra tingués pressupost, es licités i s'adjudiqués i després no es dugués a terme”. També es demana Castells, en aquest cas, “Qui és el responsable?”

 En aquest sentit Martí March ha respost que des de la Conselleria es tornarà a licitar el projecte perquè es dugui a terme l'estiu de 2017. “El projecte serà més ambiciós i comprendrà la restauració de tots els desperfectes que ha causat l'aigua”, ha assegurat el conseller, sense, emperò, entrar massa a donar més explicacions. Castells, en açò, considera que si comencen a licitar ara, poden començar les obres al maig i assegurar que les obres estaran enllestides aquest 2017.

 Per a Josep Castells, aquests dos episodis fa pensar que l'IBISEC (Institut Balear d'Infraesteuctures i Serveis Educatius) té mancances en el seu funcionament. “No és una cosa ni de govern de dretes ni de govern d'esquerres. Però si que és responsabilitat del Govern corregir el que no funciona dins l'IBISEC.", ha dit. El conseller March ha expressat la confiança absoluta en el personal de l'IBISEC. “Si no fos així, el cessaria”, ha indicat assegurant que no hi ha problemes de funcionament. El diputat menorquinista manté que alguna cosa falla perquè no és gens normal el que ha passat. La impressió, segons Castells, “és que la direcció d'obres no s'exerceix amb la diligència que pertoca”, al manco a Menorca.

 En aquesta línia, Castells ha proposat que la direcció de les obres als centres de Menorca es duguin des de Menorca, però no ho ha considerat adient el conseller March reiterant que l’IBSEC funciona sense cap problema.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada