dijous, 14 d’abril del 2016

El PP fa demagògia i compara el maltractament animal de les festes de toros amb els cavalls de Sant Joan


Comunicat de Premsa

El Grup Popular al Parlament de les Illes Balears actua amb demagògia i juga a confondre l’opinió pública quan diu que la modificació de la Llei de Protecció dels Animals, que prohibirà les festes i celebracions de corregudes de braus i correbous, afectarà també les festes de Sant Joan de Ciutadella o, per extensió,  la resta de festes de cavalls de Menorca. Vol crear confusió volent fer entendre que la modificació d’aquesta llei afectarà també a les celebracions cavalleresques de la nostra illa.

El Partit Popular fa ús dels sentiments de la gent i de les tradicions populars per crear confusió entre la ciutadania volent donar a entendre que amb la prohibició de les festes, celebracions o espectacles taurins a les Illes Balears (amb tortura i/o mort de l’animal) també s’hauran de prohibir les celebracions de cavalls a Menorca, comparant el maltractament als animals. Un vegada més el PP en fa un ús partidista de les situacions amb l’únic objectiu de crear alarma ciutadana entorn a temes de sensibilitat social, com seria ara el cas sobre Sant Joan.

En cap cas es poden comparar les mencionades celebracions. La modificació de la Llei 1/1992 de 8 d’abril de Protecció dels Animals que viuen a l’entorn humà té com a única finalitat prohibir només l’ús d’animals en festes que tenen com a objecte el maltractament, el dany, el sofriment, la tortura o la mort dels animals. I en cap cas es pot considerar ni comparar aquests fets a les celebracions amb cavalls a Menorca.

Les Festes de Sant Joan, o les restants de Menorca, tenen com a objecte tot el contrari, ja que la figura equina és cuidada, protegida i estimada pels menorquins en el seu conjunt. Per tant, la confusió que ha volgut crear el PP, a través d’un PNL al Parlament considerant que la modificació de la Llei també prohibiria o afectaria les festes de Sant Joan no té cap sentit i d’aquí que hagi estat rebutjada la seva proposta.



La protecció i cura dels cavalls a les festes menorquines és d’una evidència que no cal ni qüestionar. És més, a Ciutadella existeix una Ordenança de Sant Joan que regula el fet de tenir cura dels principals protagonistes. L’article 22 diu que Queda taxativament prohibit (...) qualsevol conducta que pugui ser lesiva o molesta cap als caixers, cavallers i portadors, especialment cap als cavalls...”. La normativa municipal no només protegeix els propis animals, sinó que fins i tot prohibeix “agafar, estirar ni danyar els elements d'ornamentació i de guarniment dels cavalls...” Amb tot, la gravetat d’aquestes infraccions cap als cavalls poden ser greus i molt greus i estan estipulades amb sancions que van dels 750 als 1.500 euros de multa.

És evident que a més de ser una barbaritat el que proposava el Partit Popular, la realitat és que per Sant Joan el més perjudicat pot ser la persona infractora si gosa fer qualsevol malifeta als equins. Un fet que demostra que la iniciativa parlamentària del PP, volent confondre l’opinió pública, no és més que una ximpleria que els menorquins mai no es creuran. Per Sant Joan i festes de Menorca, els cavalls no són maltractats, ans el contrari, són protegits.


Més per Menorca

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada