dijous, 14 d’abril del 2016

La presidenta del Consell Maite Salord celebra els 18 anys de la seu universitària a Menorca i felicita la UIB

Maite Salord i Llorenç Huguet
Indicà a l’acte realitzat ahir que “no hi ha dubte que la seu universitària de la UIB a Menorca és un projecte compartit per tots els menorquins”

 La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, felicita la Universitat de les Illes Balears pels 18 anys de la implantació de la seu universitària a Menorca al municipi d’Alaior.

 Ahir es va celebrar un acte commemoratiu amb la presència el rector de la UIB, el menorquí Llorenç Huguet. La presidenta Salord va intervenir per tancar l’acte amb un discurs de felicitació a la UIB, als menorquins i al Poble d’Alaior per l’aposta de la seu universitària. “No hi ha dubte –va dir Maite Salord- que la seu universitària de la UIB a Menorca és un projecte compartit per tots els menorquins, que ha aconseguit fer caure barreres de tot tipus: geogràfiques, per la superació de la doble insularitat que representa; polítiques, perquè és un veritable projecte d’àmbit balear, i culturals, per la democratització de l’educació superior a Menorca que ha comportat el fet de donar més oportunitats a la població d’iniciar estudis universitaris, de fer una segona carrera, un màster o uns estudis en línia”.

 Destacà també que ha complert les funcions i la bona iniciativa que tingueren molta gent en aquells moments: “La Seu de la UIB a l’illa arriba a la majoria d’edat havent complert les expectatives. Les institucions implicades, en la seva posada en marxa i amb el seu compromís, van posar les bases per fer realitat aquesta il·lusió d’extensió universitària a Menorca, i els estudiants i famílies que hi van confiar van fer créixer el projecte, així com els professors menorquins, professionals de prestigi reconegut, que han prestat els seus serveis a la UIB”.



 Maite Salord no s’oblidà de la bona feina del personal administratiu i de serveis de Can Salort, així com “l’encert que va tenir el poble d’Alaior en destinar aquesta magnífica casa senyorial, juntament amb Santa Rita, per a la seu, amb la qual cosa s’aconseguia revalorar un edifici històric, emblemàtic, i alhora dinamitzar la vida cultural al cor del poble”, indicà.

 La commemoració tingué un acte previ que tractà sobre “Records del naixement de la Seu”, en el que participaren el propi Llorenç Huguet, rector de la UIB; Joan Huguet, expresident del Consell insular; Antoni Gómez, exbatle d’Alaior; el doctor Santiago Cavanillas, exvicerector d’Ordenació Acadèmica; el doctor Jesús Salinas; exdirector del Campus Extens; el doctor Lluís Garau, primer director de la Seu; Núria Hidalgo, administradora de la Seu; i Pilar Aínsa, alumna de la primera promoció dels estudis de Magisteri.


Més per Menorca

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada