dimecres, 8 de juny del 2016

Maite Salord i Biel Barceló signen el conveni per reactivar el projecte del Centre BIT, després d’anys aturat

Durant la darrera legislatura el projecte restà oblidat i els 5 milions de Madrid s’haguessin perdut si el Consell i Govern no haguessin aconseguit una pròrroga



Signatura de l'acord entre Biel Barceló i Maite Salord, avui matí


El Centre BIT d’Alaior serà una realitat en molt poc temps. Ha estat la voluntat del conseller d’Innovació Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló, i la Presidenta del Consell insular, Maite Salord, de reactivar la tramitació d’un centre d’investigació i recerca tan important per a la nostra illa. El Centre BIT s’ubica al Polígon Industrial de la Trotxa d’Alaior, compta amb 4.346 m2 distribuïts en 4 plantes, una en soterrani.

El nou centre tindrà com finalitat facilitar l’accés a les tecnologies de la informació i de les comunicacions a les empreses i a l’Administració Pública de l’illa de Menorca. Pretén la creació d’un àmbit empresarial que aposti per la innovació; per incubar empreses amb una tecnologia innovadora i que aquestes es desenvolupin dins aquests camps. Es tractar que la nostra illa disposi d’un nou espai per al coneixement i que s’obri a la diversificació de l’economia.

Edifici que acull el Centre BIT de Menorca, al Polígon La Trotxa d'Alaior


Un projecte estancat que MÉS ha recuperat

La presidenta del Consell i el seu equip de Govern insular havien prioritzat, poc després de prendre possessió dels càrrecs, la reactivació d’aquest projecte per a l’economia i l’empresariat menorquí. Una iniciativa en la que també ha comptat amb el suport imprescindible de la Conselleria d’Innovació  i Recerca. El Centre Bit comptava amb un conveni de 2009 per impulsar aquesta inversió, però havia quedat completament oblidat durant els darrers quatre anys de governs del PP, una iniciativa que restà aparcada de les prioritats menorquines.

A partir del segon semestre de l’any passat, Consell i Govern han hagut de treballar de forma intensa per accelerar els tràmits. Per una banda, recuperar el finançament, que s’hauria perdut, si no fos per les gestions fetes entre els nous executius del Govern, Consell amb el Ministeri, els quals aconseguien el passat desembre, quasi al límit de la prescripció,  una pròrroga d’un any per mantenir el finançament per al Centre BIT. Una partida de 5.000.000 d’euros que l’anterior govern haguera deixat perdre.

Sens dubte, la gestió dels representants de Més a Menorca i a Mallorca, ho han fet possible i Menorca comptarà amb un espai d’importància per les empreses illenques convertit en un projecte per a l’impuls de l’economia insular.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada