dimarts, 29 de novembre del 2016

El Parlament aprova la Llei de l’Oficina de Lluita contra la Corrupció

Més per Menorca es congratula i felicita de nou la feina realitzada per la consellera Ruth Mateu. Una nova eina per acabar amb aquesta xacra política viscuda a les Illes Balears


Diputats de Més per Menorca i Mallorca, amb la consellera Ruth Mateu, celebrant-ho Foto DBalears


Més per Menorca es congratula de l’aprovació de la Llei de l’Oficina de Lluita contra la Corrupció, que pretén disposar de mecanismes jurídics i de transparència per erradicar les pràctiques corruptes a la nostra Comunitat Autònoma, un dels territoris de l’Estat on més corrupteles s’han produït els darrers anys i amb la celebració macro judicis que han suposat una vergonya per a la ciutadania.

En aquest sentit, Més per Menorca vol reiterar, una vegada més, la felicitació a la tasca empresa per la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports i a la seva titular, Ruth Mateu, per iniciar la tramitació d’aquesta llei que ara s’aprova al plenari de la cambra parlamentària, després dels corresponents tràmits de Ponència i comissions.

A l’esmentada llei, el Grup parlamentari menorquinista havia presentat algunes esmenes com la que demanava acomplir amb els principis de neutralitat i confidencialitat. També volia assegurar, i així ha estat, la garantia que tots els ciutadans de les Illes Balears, independentment de l’illa de residència, puguin presentar denúncies i col·laborar amb l'Oficina, d'acord amb els principis de descentralització.

En una segona iniciativa, Més per Menorca, va concretar aquest dos aspectes que s’han incorporat a la llei:
-Ubicar l’Oficina contra la corrupció fora del Parlament, amb la intenció de garantir la confidencialitat dels denunciants i evitar la proximitat i influències dels mateixos diputats, els quals també poden ser investigats.
-Garantir que tots els ciutadans de les Illes Balears, independentment de la illa de residència, puguin presentar denúncies i col·laborar amb l’’Oficina d’acord amb els principis de descentralització, física o virtual, prevista a l’Estatut d’Autonomia.

Aquests fets obliguen al desenvolupament d’un Reglament de funcionament intern que ha de preveure i concretar els dos aspectes sol·licitats per Més per Menorca.

Es fa, per tant, molt necessari regular una xacra que ha costat molt doblers als ciutadans, els quals es podrien haver destinats a altres necessitats de la població. Recordem que la corrupció costa a les Illes Balears 1.200 milions d'euros cada any i que han de servir per dinamitzar altres aspectes bàsics de la societat.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada