dimecres, 15 de juny del 2016

Marga Benejam considera un despropòsit la pròrroga concedida per a les prospeccions petrolieres


El Govern en funcions del PP autoritza 9 mesos més a Spectrum per a la recerca d’hidrocarburs al Mar balear, fet que recrimina la nostra candidata la Senat

La candidatura al Senat d’Units Podem Més mostra el seu total i absolut desacord en el procediment de l’actual govern en funcions de Mariano Rajoy pel fet d’haver concedit una pròrroga de 9 mesos a l’empresa Spectrum Geo Limited per a la tramitació del projecte que permeti la recerca de petroli al mar balear.

La decisió del govern PP mostra, altra vegada, la barbaritat que suposa incentivar les prospeccions d’hidrocarburs a tota la zona de les Illes Balears. Un fet que fins i tot  el PP-Balears s’hi va oposar en el seu dia. Les prospeccions al mediterrani atempten contra l’economia de les illes, contra el medi ambient i contra el model energètic que tant es vol defensar des de Menorca. És un atac a la societat illenca en tots els sentits.

Marga Benejam, candidata de Units Podem Més, ja ha manifestat la seva sorpresa per la decisió del Govern en funcions de Mariano Rajoy. Benejam considera “que és un desastre el que ha aprovat el Govern central, un contrasentit, perquè va encontra dels interessos dels menorquins i de l’economia de Menorca”. La candidata afegeix també que “l’impacte mediambiental és molt potent, superant fins i tot el decibels d’una bomba atòmica, per la qual cosa afecta tota la fauna marina amb els perjudicis que suposa per al sector pesquer i un dany enorme medi marí”.

Benejam també al·ludeix a la flagrant contradicció que signifiquen les prospeccions amb la declaració de Menorca Reserva de Biosfera. “És un projecte que va totalment en contra de la declaració de la Reserva de Biosfera i dels principis i valors que defensam des de la nostra illa que procura el desenvolupament sostenible i l’harmonització dels creixement econòmic i la preservació del territori. Un valors que són alhora elements d’atracció turística. Una imatge que afectaria molt negativament perquè el turisme és el motor de l’economia”, ha explicat la candidata de Units Podem Més al Senat per Menorca.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada