dijous, 16 de juny del 2016

Miquel Preto pren possessió del càrrec de conseller executiu del Consell de Menorca

El nou membre del Govern insular havia desenvolupat fins ara les tasques de director insular de Transports

El nou conseller en el moment de la presa de possessió

Miquel Preto ha pres possessió avui matí del seu lloc de conseller executiu en substitució de Maria Sellarès, la consellera electe el passat 24 de maig de 2015 pertanyent a Més per Menorca, igual que el nou conseller, que pertany a la mateixa coalició. El Ple extraordinari també ha nomenat nou conseller a Miquel Company del PSOE, en substitució de Santiago Florit, del mateix partit.

Preto arriba al Govern del Consell amb prou coneixement de la carretera de Menorca, ja que és tècnic funcionari zelador en carreteres. No debades ha estat el director insular de Transports d’ençà la constitució del Govern de canvi el 4 de juliol de 2015. La baixa per maternitat de Maria Sellarès a principi d’any havia deixat l’Executiu insular amb un membre manco. Les àrees que gestionava Sellarès (Promoció Turística, Transport i Artesania) les assumí durant uns mesos la presidenta del Consell, Maite Salord.

Preto felicitat per la presidenta Maite Salord
Tanmateix, les dues noves incorporacions han servit per a la primera remodelació del cartipàs insular. Pel que fa a Miquel Preto, la seva conselleria gestionarà Carreteres, Transports i Artesania, mentre que la presidenta Salord assumirà les àrees de Promoció Turística i deixarà Carreteres, alhora que manté Cooperació Local, Normalització Lingüística i, òbviament, Presidència.

Preto tindrà el repte de seguir gestionant la revisió de les obres i el projecte de la carretera General, una de les assignatures de reconversió en què es va comprometre el nou govern, i en concret la presidenta Maite Salord, qui, en qüestió de 10-12 mesos, ha duit a terme una feina eficient i eficaç alhora. Una gestió força complicada tal com estava l’expedient i els entrebancs deixats per l’anterior govern respecte les obres. Ara, ja s’ha resolt el tram de Ciutadella-Ferreries, a punt per executar-se, i s’ha iniciat la revisió del tram Maó-Alaior, començant per la primera fase que serà la zona i rotonda d’entrada a Alaior.

Miquel Preto està al corrent de totes aquestes gestions, ja que ho ha viscut de prop com a director insular de Transports i en el treball a Presidència, d’aquí, que la gestió, tot i que complicada igualment, no li serà gens desconeguda, per la qual, és garantia de seguir fent les coses correctament.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada