dilluns, 20 de juny del 2016

Marga Benejam reclama un Pla Estratègic per al port de Maó i denuncia la manca d’inversions estatals a l’illa



La candidata ha tingut avui matí a Maó un encontre amb el número 3 al Congrés d’Units Podem Més de Mallorca, Antoni Verger

Marga Benejam i Antoni Verger, al centre, acompnayats per Miquel À. Maria i Laia Obrador, al port de Maó

La candidata al Senat per la coalició Units Podem Més de Menorca, Marga Benejam ha traslladat avui  la seva campanya a Maó on ha demanat la necessitat d’un Pla Estratègic per al port de Maó. Una planificació perquè tot aquest immens espai tengui un futur millor i la capacitat de ser un actiu dinamitzador a través dels diferents sectors. La manca d’una planificació global i la manca d’inversions han portat a una situació en què el port no produeix la rendibilitat adient, entrant en un notable declivi.

La candidata Marga Benejam considera que s’ha de començar a treballar en aquests sentit i unir esforços perquè totes les administracions reactivin les moltes activitats que es desenvolupen al port com són transport, comerç, indústria, artesania, oficis tradicionals, esports, oci, turisme o patrimoni històric. Així, la candidata ha manifestat el seu total suport al Pla Estratègic que iniciat l’Ajuntament de Maó i s’ha comprès a cercar-li tot tipus de ajudes des de Madrid si és elegida senadora per Menorca el proper+ dia 26 de juny.

Benejam també s’ha preocupat per la recuperació del valuós patrimoni històric ubicat al port maonès, en aquest sentit també és urgent que Ajuntament, Consell Insular, Govern de les Illes Balears i Autoritat Portuària es posin d’acord per impulsar les propostes encaminades a la revitalització de tots aquest patrimoni, especialment el patrimoni militar. La Base Naval de Maó, La Mola i el Castell de Sant Felip són instal·lacions que, han entrat en una fase de degradació, d’ençà la reducció de les activitats militars respectives.

Per altra banda la candidata al Senat entén que la representació menorquina al Consell d’Administració d’Autoritat Portuària s’ha d’incrementar, passant d’un a dos membres.

Per una altra part, Marga Benejam també denunciarà des del Senat la manca d’inversions de l’Estat a Menorca. Un xacra que s’arrossega des de la Transició i que la realitat que converteix els menorquins i menorquines en ciutadans de segona categoria i Menorca figura sempre a la coa de les inversions estatals.

Ara mateix està empantanegat el poder resoldre la connectivitat aèria, el Teatre des Born de Ciutadella, la recuperació del patrimoni en desús del Port de Maó, l’antic patrimoni militar de tota l’illa, la necessitat d’un nou conveni de carreteres per posar carril bici a les principals vies de Menorca, i en general les inversions estatutàries no executades. L’Estat té doblers per fer quilòmetres i quilòmetres d’AVE a llocs on no hi ha ni passatgers, però mai no té doblers per Menorca.
Benejam ha rebut el suport del candidat número 3 al Congrés per la coalició d’Units Podem Més de Mallorca que s’ha volgut sumar a les reivindicacions menorquines i que també treballarà en aquest sentit si acaba ocupant un escó al Congrés dels Diputats.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada