dilluns, 21 de novembre del 2016

Els pressupostos comparats entre Menorca i Eivissa, una falsa estratègia del Partit Popular

Una campanya amb el mateix argumentari en què els populars volen donar a entendre que el Govern afavoreix Eivissa en les inversions i el mateix a l’inrevés

  Més per Menorca vol posar de manifest la campanya iniciada contra els Pressupostos de la  CAIB 2017 i altres conceptes per part del PP. I ho fa enfrontant les illes per així intentar desacreditar l’acció del Govern. Es tracta de fer públic, segons apareix a la premsa d’Eivissa, que la pitiüsa major està mal tractada pel Govern de Francina Armengol respecte a Menorca. En canvi, el diari Menorca reprodueix la veu del PP menorquí demanant un front comú dels diputats insular contra els pressupostos de la CAIB per considerar que són perjudicials per als interessos de Menorca.

  Els titulars de premsa d’aquests darreres dies són imatges d’un mateix mal joc. Segons el diari menorquí, El PP a Menorca diu que els Pressupostos de la CAIB per 2017 són dolents i que els diputats menorquins els hem de votar en contra, donant a entendre que el Govern no atén adequadament Menorca, en comparació amb Eivissa.
Titular al Diari Menorca

  Hi ha un altre titular del Diario de Ibiza de fa més dies on el PP a Eivissa diu el mateix per a la seva illa, i ho fa pagar a Menorca (per allò de l'impost turístic que beneficia més a Menorca, i que va defensar Més per Menorca).
Titular al Diario de Ibiza

Espai de "s'Aguait" del Diario Menorca
Però hi ha una tercera apreciació que manté les comparacions en inversions i transferències entre Menorca i Eivissa. No sabem molt bé si és un argumentari del Diari Menorca que després utilitza el PP, o que són els arguments del PP que el diari es va seus i aprofita  per criticar els comptes de la CAIB per a Menorca per a l'any 2017.

 Tanmateix –i una vagada més-, les dues parts obvien quatre coses que s’han explicat ja moltes vegades i que tenen 4 destacades diferències. Les tornam a explicar:

1.- Els 23 milions d'euros d'inversió que paga el Govern cada any a Eivissa en concepte de les autopistes.
2.- La diferència de població de les dues illes (Menorca, 92.434; Eivissa, 124.036 habitants). Ambdues coses juntes defineixen a Eivissa un model que genera costos ambientals majors que a Menorca. Per al 2017, en motiu de la sequera es destinen a Eivissa 8.5 milions, quasi 3 milions més que a Menorca.
3.- El sistema de finançament dels consells està afectat per la variable de població i per les competències (Eivissa té promoció turística), i rep quasi 7 milions més que Menorca.
4.- Eivissa rep una inversió a Can
Misses (antic hospital) gràcies al consens assolit fa uns anys anys, cosa que a Menorca el PP va rompre, i per tant no rep una inversió d'entre 3 i 8 milions per iniciar la conversió del Verge del Toro en Centre Sociosanitari.

  I per constatar, una vegada més, els perjudicis que ha causat el PP per a la nostra illa, recordarem les inversions perdudes a Menorca en temps dels governs del PP: 16 milions al port de Ciutadella; 7 milions per al Centre d'Interpretació de s'Enclusa; 4 milions per canalitzar els pluvials d'Alaior,..... i per molt poc no es perden més de 5 milions d'euros del Centre Bit a Alaior.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada