dilluns, 21 de novembre del 2016

Més per Menorca demana equitat i desconcentració en la promoció de la cultura científica i el talent

La Proposició No de Llei sol·licita que els programes contemplin la realitat insular i garantesqui la participació als alumnes de les illes menors


Lliurament dels I Premis CEIB al Talent Universitari UIB - Economia i Empresa- de l'any passat

  Una Proposició No de Llei de Més per Menorca vol demana al Parlament de les Illes Balears instar el Govern per garantir l’equitat i la desconcentració dels programes i activitats quant a la promoció i dinamització de la cultura científica i el talent, especialment dels programes i projectes vinculats a l’activitat docent, i així evitar la discriminació negativa respecte els alumnes de Menorca, Formentera i Eivissa.

  La coalició menorquinista també demana que el Govern pugui garantir que els alumnes procedents de les illes menors que s’han de desplaçar a Mallorca, per a accedir a un premi o a sessions formatives o de selecció de qualsevol programa públic de formació,  tenguin, com a mínim, la despesa del desplaçament entre illes coberta de forma anticipada.



  Més per Menorca entén que promoure el talent i despertar l’interès per la ciència i la cultura són objectius fonamentals en una societat que vol fer del coneixement una de les claus del benestar i del progrés. I l’aposta de les Illes Balears ha de ser en aquest sentit clara i ferma.

  A les Illes es porten a terme múltiples programes i activitats. La majoria d’aquestes activitats i programes són impulsats o tenen el suport de la Universitat de les Illes Balears i del Govern de les Illes Balears, tot i que en la majoria de casos també hi estan implicades altres entitats o associacions acadèmiques o professionals, com la Societat Balear de Matemàtiques. Per açò els desplaçaments que l’accés i les oportunitat a aquests programes han d’estar costejats pel Govern, per garantir l’equitat entre tots els  estudiants de les Illes, com un deure dels poders públics emparat a l’Estatut d’Autonomia.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada