divendres, 27 de gener del 2017

Més per Menorca agraeix la feina feta en la recuperació del Centre BIT, oblidat pel PP durant 4 anys

El mes de juny de l’any passat el vicepresident balear, Biel Barceló, i la presidenta insular, Maite Salord, signaven el conveni per recupera-lo




  En set mesos la voluntat del Govern balear i del Consell de Menorca ha fet possible recuperar un projecte, el Centre BIT, que restava aparcat i oblidat. Durant més de 4 anys els anteriors governs del PP no van fer absolutament res per posar en marxa un espai tan important per a la nostra illa. El passat més de juny el vicepresident del Govern de les Illes Balear i conseller d’Innovacció, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord signaven un conveni per reactivar l’expedient i els tràmits i la dotació que tenia adjudicada el projecte amb 5 milions d’euros, els quals es van recuperar gràcies a la voluntat dels dos governs, del contrari, s’haguessin perdut per negligència del PP. L’interès dels governants de MÉS era enllestir quan abans aquesta important aposta per Menorca i per l’empresariat menorquí. I així s’ha fet.


  El Centre BIT s’ubica al Polígon d’Alaior i s’ha inaugurat aquesta setmana.  És un espai d’investigació i recerca ben prou important per a la nostra illa. Compta amb 4.346 m2 distribuïts en 4 plantes, una en soterrani. La finalitat de la seva obertura és facilitar l’accés a les tecnologies de la informació i de les comunicacions a les empreses i a l’Administració Pública de l’illa de Menorca. Pretén la creació d’un àmbit empresarial que aposti per la innovació; per incubar projectes amb una tecnologia innovadora i que aquestes es desenvolupin dins aquests camps. Es tracta que Menorca disposi d’un nou espai per al coneixement i que s’obri a la diversificació de l’economia. En l’actualitat ja compta amb 4 empreses i sis projectes en marxa.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada