divendres, 10 de març del 2017

Els grups parlamentaris balears acorden mantenir la unanimitat per insistir i reclamar el nou REB a Madrid

A la trobada, impulsada per Més per Menorca, s’ha aprovat afegir al text de llei una disposició que resolgui el tema pressupostari que al·legava el Govern espanyol



 Els Grups Parlamentaris de les Illes Balears han acordat avui matí recuperar la unanimitat en la reivindicació de la Tarifa Màxima Universal de 30€ que ve inclosa en la Proposició de Llei de modificació del REB, la qual va vetar el Govern espanyol en la tramitació a les Corts i va paralitzar la Mesa del Congrés. Tots els representants a la cambra autonòmica s’han mostrat favorables a l’impuls i tramitació del REB i de la seva Tarifa de 30€.

 A la trobada, impulsada per Més per Menorca, s’han pres dos acords bàsics:

1.- Demanar i insistir a la Mesa del Parlament balear perquè sol·liciti una reunió al Ministeri per explicar amb tot detall la iniciativa balear vetada i paralitzada per la Mesa del Congrés.

2.- Elabora un nou text amb el mateix contingut que ja tenia la Proposició de Llei per a la modificació del REB on s’hi afegesqui una Disposició Addicional que resolgui el tema pressupostari pel qual el Govern espanyol havia vetar la iniciativa i que era la manca de partides pressupostàries per donar curs a la iniciativa legislativa balear.

  Bel Busquets, portaveu de Més per Mallorca, ha explicat poc després de la reunió que “he recuperat la unanimitat després de la situació d’indignació viscuda el passat dimarts. Hem pogut revertir la situació i hem sortit de la reunió amb uns acords presos per unanimitat, entenent que es tracta d’una reivindicació que és de tota la societat”.




  Per seva part, Nel Martí, portaveu de Més per Menorca, ha insistit en la voluntat de no renunciar al nou REB. “Sortim reforçats d’aquesta trobada de grups perquè es manté la unanimitat per seguir lluitant per la nova proposta del REB. Aquesta necessitat l’han manifestada, institucions, de consells i ajuntaments i de tota la societat civil”.

  Sobre els dos punts, tots els grups s’han donat fins el proper dimarts per encaminar els termes acordats. Sobre el text amb l’incorporació d’una nova disposició addicional, Martí ha explicat que “era un cosa que s’hagués pogut afegir amb una esmena al debat del Congrés. Era perfectament factible, però ja que no se li va donar curs a la iniciativa la tornarem a impulsar nosaltres, en tramitació d’urgència, de lectura única per poder guanyar temps”.

  A la reunió hi ha assistit representants de tots els grups parlamentaris del Parlament: Marga Prohens (PP), Olga Ballester (C’s); Jaume Font (PI)  i Xelo Huertas i Montse Seijas (independents dels Grup Mixt) Toni Reus i Bel Busquets (Més per Mallorca) Alberto Jarabo (PodemIB) i Damià Borràs (PSIB) i Nel Martí (Més per Menorca).



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada