diumenge, 18 de gener del 2015

Primàries a les llistes del Consell i Parlament


Primàries obertes al Consell Insular de Menorca i al Parlament de les Illes Balears

Aquest procés de primàries obertes a la ciutadania, ha de donar lloc a la formació de la candidatura mitjançant la qual Més per Menorca concorrerà a les eleccions insular al Consell Insular de Menorca i autonòmica al Parlament de les Illes Balears, per la circumscripció de Menorca.

Després d'haver realitzat la primera fase per a l’elecció de la persona que encapçalarà la candidatura al Consell i al Parlament ara és el moment de constituir la resta de la candidatura al Consell i al Parlament. En aquesta segona fase de primàries s'han d'escollir les 15 persones que han de completar la llista del Consell Insular i la llista del Parlament (30 en total).

Aquesta segona fase de primàries es regirà pel següent reglament aprovat a l’assemblea del passat 18 de gener.

Reglament que regula la segona fase del procés de primàries


Qui pot votar?

Poden participar com a electores i electors les persones que formen part del cens electoral de primàries tancat i publicat de Més per Menorca.


Qui forma part del cens electoral?

1.- De forma automàtica:

- Totes les persones que formàvem part del cens electoral de la primera fases de primàries. Aquestes 433 persones no han de fer res.

2.- Per sol·licitud d’inscripció omplint el formulari d’inscripció:
 
- Les persones adherides a MÉS PER MENORCA en posterioritat i empadronades a data del dia de tancament del cens electoral.

- Els ciutadans i ciutadanes que, no essent adherits a MÉS PER MENORCA o que no formaven part de l’anterior cens, que  acreditin residència a algun dels municipis de Menorca, majors de 16 anys (tenint en compte la llei de protecció de dades), que s’hagin inscrit en el cens d’electors de la segona fase de primàries en temps i forma i que hagin declarat la seva voluntat de compartir el valors de MÉS PER MENORCA, respectin el moviment i compleixin amb les Bases de funcionament.

Si no formeu part del cens electoral i us hi voleu inscriure ho podeu fer de dues formes:

a) En paper, emplenant el següent full (Full inscripció cens) i fent-lo arribar als membres del Grup motor o enviant-lo a mespermenorca@gmail.com

b) Telemàticament, emplenant un formulari.


Qui pot presentar candidatura?

Qualsevol  adherit, major d’edat o que serà major d’edat en el moment de les eleccions, que complesqui aquest reglament, els requisits legals per anar a una llista electoral i presentar 5 avals d’adherits de Més per Menorca (recordeu que una persona adherida pot avalar a tots els candidats que vulgui). A part d'això, els que surtin escollits hauran de signar un compromís de càrrec públic tal i com determina el reglament de primàries.

El document per poder-vos inscriure com a candidat/ta és el següent: Full presentació candidatura.

El document en el qual s'han de presentar els avals és el següent: Full d'avals.

També s'haurà d'adjuntar una mínima informació de la seva persona per fer la seva presentació pública: exposició de motius de per què es presenta, un breu currículum amb informació bàsica sobre la seva formació, trajectòria personal i professional, una fotografia si ho considera oportú. Aquí teniu un exemple.

La candidatura es pot presentar de vàries maneres:

1.    Es poden escanejar els documents necessaris per  presentar la candidatura i enviar-los per correu electrònic mespermenorca@gmail.com (després ja es recolliran els originals).
2.    Es poden entregar els originals en mà a algun dels membres del Grup Motor de Més per Menorca aprovat a l'assemblea de dia 6 de desembre de 2014.
3.    També es poden deixar i/o enviar per correu ordinari els documents a la bústia dels locals del PSM de Maó (Cós de Gràcia 29) i Ciutadella (Captius de Constantinoble 53), i enviar-nos un correu confirmant que els han deixat.
4.    Finalment, enviant un missatge al correu de mespermenorca@gmail.com i ja ens posarem en contacte  per recollir els documents.


Calendari a seguir

De moment el calendari a seguir és el següent:

- De dia 19 de gener a dia 23 de febrer hi ha obert el termini per presentar candidatura a la llista del Consell Insular de Menorca i del Parlament de les Illes Balears.

- De dia 19 de gener a dia 8 de març hi ha obert el termini per inscriure's al cens electoral.

En funció de la quantitat de candidats que hi hagi el dia 23 de febrer el calendari pot variar. Podeu veure les diferents possibilitats de calendari en aquest enllaç.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada