dissabte, 31 de gener del 2015

Seguim creixent! Ja sóm 450!

Ja hem arribat als 450 adherits! 450 "gràcies"!  

Com bé sabeu MÉS PER MENORCA és un moviment que neix per posar la política al servei de les persones. En els darrers anys hem patit polítiques ultraliberals, a les ordres de la troika i hem vist com s'ha posat l'accent en els interessos econòmics per damunt els col·lectius, dibuixant nou model territorial per a Menorca en què la prioritat és l'urbanisme a la carta. Cada dia coneixíem un degoteig de casos de corrupció, i era l'hora d'actuar. Enteníem, des del principi, que el moment polític i històric que vivim reclamava  una passa més, una suma d’energies i voluntats per construir un moviment que anés més enllà de les sigles de partits polítics, per contribuir a transformar la vida política de Menorca i de les Illes.

MÉS PER MENORCA és la confluència en un moviment menorquinista, ecologista i d’esquerres de persones independents i que té el suport de 4 partits. És un moviment obert, viu i dinàmic, i que des del començament resta obert a noves incorporacions de persones i a confluir amb altres moviments, sempre respectant els tempos de cadascú.

Avui, gairebé 2 anys després de les primeres trobades, de més de 3 assemblees obertes i d'una primera fase de primàries (sense quotes i sense reservar llocs per ningú) comptam amb 450 persones que s'han adherit i han apostat per MÉS PER MENORCA. Aquest Moviment, segueix comptant amb l'impuls i el suport de 4 de 5 dels partits constituïts d'esquerres de Menorca que des de les primeres trobades informals per conèixer la situació de cadascú, van voler apostar per recolzar aquest projecte col·lectiu treballant conjuntament.  Creant una imatge nova i pròpia del moviment i sense les sigles de parit. Avui hi ha qui hi vol ser, demà hi pot ser qui hi vulgui ser. Avui són 4 els partits que li donen suport, demà poden ser 5, 6 o 3 els que vulguin continuar donant-hi suport. Avui són 450 persones, demà poden ser 400 o 800. Perquè som un moviment que va nàixer assembleari on el poder el tenen els adherits i les decisions es prenen només en les assemblees. De fet, ho deixa clar les bases de funcionament: "el funcionament de MÉS PER MENORCA serà assembleari. En tot cas, és la unió de les persones que integren MÉS PER MENORCA la base del moviment, en cap cas els partits polítics o altres formacions o col·lectius".

Adherir-se és molt senzill, no es tarda més de 2 minuts, i a partir de llavors, un pot  participar en tot, dir el que vulgui, proposar el què trobi o demanar que es convoqui l'assemblea per tractar el què es vulgui.

Avui, MÉS PER MENORCA, tal com es va decidir en la passada assemblea, es troba en una segona fase de primàries, amb algunes persones que ja han mostrat les ganes de participar en la candidatura, i en ella pot participar tothom que vulgui, que cregui amb el projecte de sumar sinergies des de l'àmbit assembleari i d'esquerres, des del mateix moment en què es faci adherit. No hi ha cap més requisit. I és així de senzill.

L'assemblea va considerar que la millor fórmula jurídica per a presentar-se en aquests pròxims comicis electorals, dins el magre marge d’opcions que permeten les lleis electorals vigents, a escala pràctica, era la d’una coalició electoral dels partits que recolzessin MÉS PER MENORCA en el moment en què es convoquin les eleccions. Una coalició electoral no és una entitat permanent, sinó conjuntural, per concórrer a una elecció concreta. Els pactes per a l’establiment legal de la coalició hauran de ser assemblearis i les decisions es prendran a les assemblees a partir de les persones adherides a MÉS PER MENORCA.


31 de gener de 2015

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada