dilluns, 18 d’abril del 2016

Maite Salord considera sorprenent que el PP demani urgència en l’Estació d’Autobusos de Ciutadella


La presidenta recorda en el plenari a Adolfo Vilafranca (PP) que quan ells governaven van anunciar que el 2015 es començaria, i no van fer res.

 La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, ha respost avui de forma clara al conseller del PP, Adolfo Vilafranca, respecte una proposta d’acord que presentava el seu partit de cara la futura Estació d’Autobusos de Ciutadella. El Grup Popular sol·licitava que en qüestió de tres mesos el Consell elabori un calendari d’actuacions i que les definís, conjuntament amb l’Ajuntament de Ciutadella, a més, també demanava que es fixàs la forma de finançament del projecte i les obres.

 Salord indicà sentir-se sorpresa per la proposta presentada pel PP després de saber que el tema de l’Estació d’Autobusos de Ciutadella va ser tractat amb anterioritat pel seu partit, tant al Consell com a l’ajuntament. La presidenta va manifestar que “no podem fer massa cosa perquè l’ajuntament està en fase de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i fins que el Pla no determini on es fa l’estació, des del consell ens correspon esperar, per després poder actuar”.





 Va respondre a Vilafranca dient que “el PP demana que en tres mesos realitzem el que no s’ha estat capaç de fer en tanta estona”. La resposta de la presidenta Salord va ser clara en aquest sentit: “Li vull recordar que vostès, el mes de novembre de 2014, van anunciar que l’Estació d’Autobusos es començaria dins el 2015 tot i que no hi havia tots els doblers necessaris. Es evident que no es va fer res”.

 Salord va fer memòria al partit de dretes i els recordà de nou que “si una cosa s’ha fet malament en aquests tema és la falta de planificació i el voler vendre una Estació d’autobusos abans de què pogués ser possible”.

 La presidenta va afegir que “l’error que va cometre el PP quan governava el Consell, nosaltres no el cometrem”. Salord va reiterar que l’actual equip de Govern està al costat de l’Ajuntament de Ciutadella per ajudar en tota la tramitació  i “en agilitzar i en fer possible el conveni amb les partides pressupostàries, les quals hi són”.

 La presidenta Salord també va clarificar que la voluntat de l’equip de Govern és gestionar les competències en matèria de transport públic i d’estacions de passatgers i va dir d’esperar al nou Pla General per definir, també, el finançament de les obres.

 Vilafranca explicà en la sessió plenària que el Consell té signats convenis amb l’Ajuntament de Ciutadella per actuacions sobre l’Estació: 120.000 euros el 2014; i 200.000 euros cada any per a 2015 i 2016, amb la qual cosa, es constata que els anys anteriors el govern del PP tampoc va fer res al respecte. D’aquí que Salord mostri la sorpresa per sol·licitar ara una pla d’actuacions en tres mesos.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada