divendres, 22 d’abril del 2016

Manel Martí demana al Parlament que AENA millori els serveis aeroportuaris per als malalts i acompanyants


El portaveu de Més per Menorca creu un deure moral l’esforç de l’empresa per abaratir-los els costos i millorar-los l’atenció.



 El portaveu de Més per Menorca al Parlament balear, Manel Martí,  sol·licita a AENA, a través  d’una Proposició No de Llei que destini una part dels seus beneficis a millorar les atencions als malalts i familiars acompanyants que s’han de desplaçar a Palma per qüestions de salut i puguin també reduir els seus costos.

 Així, la formació menorquinista insta a la cambra a què s’intercedesqui amb AENA i el Ministeri de Foment perquè els malalts i acompanyants tenguin l’aparcament dels aeroports gratuït, alhora que reivindica, una vegada més, que els primers 30 minuts siguin gratuïts per a tothom.

 També demana a AENA habilitar una sala de repòs a l’aeroport de Son Sant Joan per als pacients i acompanyants que es desplacen entre illes i que necessiten aquest tipus d’espais més tranquils per mor del seu estat de salut o convalescència, així com també que tots els aeroports de les Illes Balears disposin i garentesquin l’assistència mèdica les 24 hores del dia.

 Més per Menorca considera que AENA és una empresa pública (tot i que privatitzada en un 49%) rendible i amb importants guanys. L’any 2014 va tenir uns beneficis de 715 milions d'euros i el primer semestre del 2015 el benefici net d’AENA va ser de 275’6 M€, un 79’9% més que el mateix semestre del 2014.

 És per açò que el diputat menorquinista sol·licita més compromís d’AENA, amb els malalts de les illes menors. Martí indica que "un país que no cuida els seus malalts no és un país; els pacients de Menorca, Eivissa i Formentera no poder seguir sent pacients de segona”. Afegeix Martí, arran de voler equiparar els drets dels illencs, que “AENA té un deure moral, com a servei públic que és, amb els malalts i familiars que s'han de desplaçar a Mallorca per motius de salut".



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada