dimecres, 6 d’abril del 2016

Més per Menorca demana informació al Senat sobre la situació del transport aeri


Les iniciatives parlamentàries s’han presentat a la Mesa de la Cambra Alta a través del senador d’Esquerra Republicana de Catalunya, Bernat Picornell 


El PP no vol facilitar la informació "perquè el govern està en funcions"


Bernat Picornell, senador republicà

Picornell confirma que presentarà un recurs jurídic a la Mesa del Senat per considerar vulnerats els drets dels ciutadans menorquins de rebre resposta


Més Per Menorca presenta al Senat, a través del senador d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell, una bateria de preguntes per conèixer millor la situació del transport aeri de Menorca amb la resta d’illes i amb la península. Les preguntes sobre la ruta Menorca-Barcelona (la més important de l'aeroport de Menorca) al 2015 són les primeres del conjunt, amb el qual es pretén avaluar el sistema de bonificació per descompte de resident i trobar indicis, si és el cas, d'interessos que justifiquin les reticències que hi ha hagut fins ara a canviar el model. A més, Més per Menorca ha encetat relacions polítiques amb formacions afins que tenen representació a les dues cambres parlamentàries espanyoles, per tramitar qualsevol iniciativa política tant al Congrés dels Diputats com al Senat.

El transport aeri de la nostra illa preocupa molt a Més per Menorca. D’aquí (i a pesar de la paràlisi del Govern de l’Estat per mor de la investidura del nou president espanyol) que la coalició menorquinista seguesqui treballant per trobar solucions polítiques a la precarietat de les connexions aèries i als preus dels bitllets, i perquè els menorquins es puguin desplaçar amb la normalitat que ho fa qualsevol altre ciutadà de l’Estat. 

Picornell ja ha registrat una sèrie de preguntes a la Mesa del Senat interessant-se “per la situació del transport aeri dels menorquins, i que té a veure amb els recursos destinats en relació a la Llei de Règim Especial de Balears”, segons ha explicat el senador català. S’interessa també per saber com està la situació de la Comissió Bilateral Illes Balears-Estat espanyol. El senador d’ERC diu que “hem volgut saber també quins són el beneficis als quals se’n poden beneficiar els ciutadans de Menorca en els vols entre Menorca i Barcelona”. És per açò que Picornell també ha sol·licitat àmplia informació detallada en relació a la ruta entre la nostra illa i la capital catalana. 

Tanmateix, lamenta la resposta negativa en aquest sentit de la Mesa del Senat: “la resposta va ser que no trametrien les preguntes perquè la situació del Govern espanyol és de provisionalitat i en funcions i que no les podien tramitar”. 

Resumidament, les informacions sol·licitades per Picornell al Govern relativa a les a la ruta Menorca-Barcelona són les següents:

1. Diners que paga l’Estat a les companyies aèries, en concepte de bonificació del descompte de resident, pels bitllets entre Menorca i Barcelona durant 2015. 

2. Nombre de passatgers dels viatges realitzats entre els aeroports de Menorca i Barcelona durant 2015, desglossat per mesos i companyia. 

3. Els costos derivats de les operacions d’aquesta ruta durant 2015 que li ha suposat a cada companyia aèria. 

4. Mitjana dels preus dels bitllets que han pagat els passatgers menorquins entre Menorca i Barcelona. Durant tot l’any passat. 

5. Nombre de passatgers i de vols en funció de l’hora de sortida i a altres variables que afectin el nombre de passatgers i freqüències segons els ponts, els festius o els períodes de vacances. 

6. Beneficis directes obtinguts pel conjunt de les companyies, i per cada companyia per separat, per l’explotació de la ruta Menorca-Barcelona durant 2015. Se sol·licita també els detalls dels beneficis derivats de la venda de productes complementaris o els contractes de publicitat. 

Bernat Picornell no es conforma amb la resposta donada per la Mesa del Senat perquè “entenem que s’haurien de contestar ja que la situació d’un govern en funcions no pot aturar les iniciatives que s’han sol·licitat a Madrid, en aquest cas de Més per Menorca a través nostre, i de cap manera l’aturada pot afectar els interessos polítics sobre grups socials de menorquins i menorquines”. En aquest sentit, Picornell va confirmar que presentaria un recurs jurídic a la Mesa del Senat per considerar vulnerats els drets dels ciutadans menorquins de rebre resposta, independentment de la provisionalitat de l’actual Govern en funcions de l’Estat. 

A tot açò, el diputat autonòmic de Més Per Menorca, Manel Martí, apunta al respecte que aquestes iniciatives tenen “la voluntat d’implicar a totes les formacions polítiques amb representació al Congrés i Senat per assegurar que la unanimitat en relació a la tarifa màxima universal sigui una realitat molt prest".

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada