dimarts, 5 d’abril del 2016

El cinisme del Partit Popular de Menorca


És poc elegant voler fer política sobre els entrebancs que pot patir una formació política concreta en un moment donat de la seva trajectòria, ja sigui en les tasques de govern o bé en l’oposició. I és el que fa el Partit Popular de Menorca. Sí, la formació de dretes que lidera Santiago Tadeo. Un expresident del Consell que la ciutadania ha col·locat a l’oposició per la seva mala gestió feta durant els darrers quatre anys a Menorca. En una demostració de manca de serietat, ha arribat a acusar la presidenta del Consell, Maite Salord, de falta de projecte i lideratge.

Deu ser per açò que el lideratge de Santiago Tadeo ha rebut el suspens majoritari dels menorquins i li ha fet perdre tres consellers a la seu de la Plaça de la Biosfera. No n’ha après gens. És més, Tadeo es manté amb el mateix discurs i llenguatge que el va dur a perdre la confiança política i que va fer que 6.000 menorquins li retiressin el vot.


No cal que jurin que els sap molt de greu que Més per Menorca hagi obtingut el suport electoral suficient per poder formar un grup parlamentari menorquí propi, que fa polítiques per millorar les condicions de vida dels menorquins. Açò, sembla, molesta al PP, vistes les crítiques, sempre exaltades, d’un dels seus ‘servents’ a la cambra autonòmica recriminant aquest fet. Més per Menorca també ha obtingut el suport electoral suficient per pactar la presidència compartida del Consell i alhora ha estat un grup parlamentari que ha propiciat la confecció d’un Govern de canvi, perquè també a les Illes Balears el PP va perdre 15 diputats i 72.000 vots. Malgrat tot, Santiago Tadeo i el PP-Menorca segueixen com si no hagués succeït res i utilitzen el mateix llenguatge anacrònic que encara rau al sí del PP.















I també és prou manifest el cinisme i el pobre argumentari polític del president del PP i expresident del Consell (actual cap de l’oposició) quan acusa la presidenta Salord d’incapacitat "de posar ordre a Menorca", i diu que se’n va “al Consolat de Mallorca a reclamar cadires, provocant la dimissió accelerada de la consellera”. I ho diu qui ocupa càrrec de conseller a Menorca i càrrec de diputat a Palma, igual que la passada legislatura, que a més de ser el president “obedient” de PP-Balears, va callar sempre com a diputat popular sobre les grans qüestions que afectaven Menorca. I parla de cadires, qui té com a companya de bancada al Parlament l’alcaldessa d’Alaior, que s’eternitza en el doble càrrec polític, (com també el tenia la passada legislatura l’exbatle de Ferreries). I parla de posar ordre, quan ell no va saber gestionar mai les crisis del seu partit a l’Ajuntament de Ciutadella i no va saber aturar la dimissió de José María de Sintas, després de reiterats enfrontaments interns amb el partit. A aquesta població són conegudes les divergències de la Junta Local del PP amb la línia insular que presideix Tadeo. Després d'imposar qui fou el seu conseller, Juanjo Pons, com a cap de llista de Ciutadella, el PP rep la derrota més sonada de la democràcia, perdent la primera posició en favor del PSM-Més per Menorca. El mateix va passar a Ferreries. Mentrestant, José Maria de Sintas es dóna de baixa del partit (com ja ho havien fet altres alcaldes del PP) i se’n va a la competència dretana. Molt curioses les lliçons de Santiago Tadeo.

Tampoc va fer la més mínima autocrítica quan a la Conselleria balear de Cultura i Educació, que dirigia el seu partit la passada legislatura, va veure passar tres titulars en només 2 anys: Rafel Bosch, Juana María Camps i Núria Riera. Un caos de gestió i organització que va provocar la major manifestació popular mai vista a les Illes amb la contundent reacció de la comunitat educativa.

Un fet que també va esquitxar la Delegació Territorial d’Educació a Menorca. Mentre s’expedientaven tres directors de secundària de Maó, per no obeir el dictat de l’autoritarisme del PP, cessen Julián Hernández, delegat insular, pel desgavell absolut de la conselleria d’Educació i del propi Govern. Nomenen substitut, Guillem Ferrer, però renuncia al càrrec abans d’entrar al despatx. Finalment hi col·loquen Maite Torrent, qui tampoc deixà la cadira de regidora a Ciutadella. I ara que parlam de cadires, tampoc oblidarem l’afer ‘Simón Gornés’, Tinent de Batle del govern del PP a Maó i conseller d’Administracions Públiques del Govern balear (2011- 2013). A més, amb el vergonyós posicionament del llavors govern de Santiago Tadeo defensant la seua plaça d’arqueòleg a pesar de la claredat jurídica i les sentències dels tribunals. Llavors, el silenci còmplice de Santiago Tadeo es feia sonor en tots els casos. I parla ara del “Califato rojo”, amb un llenguatge tant ranci.


Per acabar, ara resulta que el diputat Santiago Tadeo fa moltes preguntes a la cambra autonòmica i queda sense resposta, diu. Denuncia manca d’informació i insinua manca de transparència en les tasques de l’actual Govern. L’amnèsia li juga una mala passada al vigent president del PP-Menorca. Ell, que va presidir un govern insular que va aprovar el pagament de 200.000 euros no pressupostats per unes feines a la carretera general que no estaven certificades ni acordades pel Consell Executiu. I el més irrisori és que fa poc, com a oposició, voten en contra d’aquest pagament que va ordenar el seu equip. No és maquiavèl·lic?


Seguint amb els fets reals, s’oblida també el president del PP Menorca i cap de l’oposició al Consell que la presidenta Maite Salord li ha donat una cadira al Consell Executiu, perquè pugui estar al dia dels temes tractats. Un gest de transparència i democràcia que Tadeo no va tenir mai amb l’oposició quan era president del Consell. Amb els fets a la mà, veure'l parlar d’”hipocresía y la manera de funcionar de Més per Menorca" té un toc de surrealisme genial. O dit sense tanta benevolència, focs d’artifici en la més diàfana demagògia política.


A la vegada, no es pot dissimular la mania i persecució política de Tadeo i el seu equip cap a la presidenta del Consell (és obvi que la consideren un baluard a enderrocar!), a la qual li atribueix “exaltació” en les sessions plenàries. Fins i tot li ha arribat a demanar “per què intervé tant en els plens si té altres consellers”. Aquest és el nivell del Santiago Tadeo i PP. Al marge de tot, a Més per Menorca seguim fent la nostra feina, per molt que els cogui!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada