dimarts, 23 d’agost del 2016

Preto: “Amb la carretera de Son Bou, l’Ajuntament d’Alaior cerca més la confrontació que la solució”

El conseller de Mobilitat diu que aquesta via no forma part de la xarxa viària del Consell perquè no figura a la Llei de Transferències de Carreteres



  El conseller de Mobilitat del Consell de Menorca, Miquel Preto, vol puntualitzar les declaracions de la batlessa d’Alaior que atribueix a l’ens insular la competència de la carretera de Son Bou. Alhora, el conseller lamenta que per resoldre la qüestió i les diferents interpretacions sobre el tema, “l’Ajuntament hagi recorregut a la via judicial abans de cercar el diàleg i exposició de motius entre les dues institucions, una prova per la qual es demostra voler la confrontació mediàtica i no la solució institucional”.

   Segons l’Ajuntament d’Alaior la responsabilitat del Consell de Menorca seria la de fer-se càrrec de les millores i manteniment. El consistori es basa en una interpretació del que diu el Pla Territorial Insular (PTI), on només s'esmenten les carreteres de la xarxa primària.

  Miquel Preto afirma que la seva voluntat és la d’aclarir el tema, convençut que es pot iniciar un procés per resoldre la qüestió. Les interpretacions jurídiques quant a responsabilitat de la carretera de Son Bou estan clares en la part del Traspàs de les Competències de Carreteres del Govern al Consell, on no hi figura el vial de Son Bou. “Segons la Llei de Carreteres és una carretera local, per tant competència del municipi”, afirma Miquel Preto. Amb tot, apunta a una possible confusió entre el que diu la Llei de Carreteres i el que diu, i no acaba de concretar, el PTI.

  Per al conseller de Mobilitat la de Son Bou funciona com a carretera municipal ja que discórrer dintre d'un únic terme municipal, que connecta el nucli urbà d'Alaior amb una urbanització del seu terme. Va ser construïda per la promotora urbanística al seu dia i, suposadament, traspassada i assumida per l’Ajuntament anys més tard. El conseller entén que l’equip de Govern d’Alaior “hauria de certificar la titularitat i l’historial de la carretera,” tal com es va requerir a l'Ajuntament el passat més d'abril i que encara no ha respost. També lamenta, a més, “la manca de voluntat de diàleg per part de l'equip de govern de l'ajuntament d'Alaior per trobar­-hi una solució”. Preto diu estar disposat a tractar i esclarir el tema, però interpreta que la intenció de l’Ajuntament és el de la crispació més que el de l’entesa institucional.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada