dilluns, 26 de setembre del 2016

Assumir Promoció Turística, habilitar el Verge del Toro i concloure la residència de Son Espases, les principals resolucions de Més per Menorca

El Grup Parlamentari menorquinista presenta 16 propostes per a les conclusions del Debat de Política General que es tractaran la setmana que ve la Parlament




  Més per Menorca presenta un total de 16 resolucions com a resultat del Debat de Política General al Parlament de les Illes Balears que ha tingut lloc aquesta setmana. Concloure la Residència de Son Espases per a l’estància dels malalts desplaçat a Palma per motius de salut, és una de les peticions d’urgència que fa el Grup parlamentari de Menorca, a pesar que la presidenta Armengol ja ha anunciat que s’obri a finals d’any.

  També demana com a urgent el traspàs de les competències de Promoció Turística, un tema que Menorca reclama de fa temps. Alhora considera que un altre dels temes que el Govern d’Armengol ha d’afrontar d’immediat és l’habilitació de l’antiga residència de Verge del Toro en un Centre Sociosanitari. A pesar de què la presidenta balear va dir al Debat que s’hi estava treballant en una estudi tècnic per saber de l’estat, Més per Menorca li demana compromís ferm amb el tema.

  La resta de resolucions presentades per a les conclusions del Debat de Política General són també importants i urgents a curt i mig termini, des del punt de vista dels menorquinistes, i són fruit del treball parlamentari duit a terme a la cambra autonòmica els darrers mesos.

  Així, Més per Menorca inclou també en les seves resolucions algunes propostes perquè l’Executiu balear no s’oblidi de reclamar a Madrid temes que afecten els nostres territoris. Així demana instar el Govern de l’Estat perquè derogui la Llei Montoro i sigui possible alliberar els ajuntaments, sobretot per poder contractar més policia i altre personal; o que a més del rebuig a la privatització d’AENA, insti el Govern central a establir la cogestió dels aeroports i ports d’interès general de les Illes, que en el cas de Menorca inclouria així el port de Maó amb expectatives de donar-li un nou impuls. Més per Menorca no s’oblida de reclamar a l’Estat la tarifa plana universal de 30 euros; o a seguir reiterant la desestimació total dels projectes petroliers a la Mediterrània.

  En l’àmbit de polítiques més properes i directes, el Grup Parlamentari de Més per Menorca proposa per resoldre la conclusió de la revisió del Pla Hidrològic de les Illes Balears i a redactar un Pla de Sequera, atenent les directives europees, a la vegada que demana a l’Executiu el traspàs als consells insulars de les competències en Recursos Hídrics. També a presentar abans de juny de 2017 el projecte de Llei d’Energies Renovables i a augmentar els recursos humans en matèria d’extinció d’incendis, tot reconeixent el bon treball d’IBANAT i Protecció Civil en el recent incendi de Macaret i Addaia. Els menorquinistes insten també a què dins l’any 2017 s’aprovi la reforma puntual de l’Estatut d’Autonomia per eliminar l’aforament dels diputats autonòmics.

  Per altre banda insta el Govern balear a estudiar la viabilitat de cobrament de l’Impost de Turisme Sostenible (ecotaxa) en el moment de la contractació de paquets turístics o també en a la compra de bitllets d’avió i vaixell.

  Avançar en diversos aspectes del Pacte Educatiu en consonància al que marca el document Illes per un Pacte, presentat al Govern enguany mateix, i reclama també que sigui pressupostada per a 2017, i transferida llavors, la partida econòmica per a la primera Fase de les obres de l’Escola d’Adults de Maó.


  Amb aquestes propostes, i per concloure la posició dels menorquinistes sobre la revisió de la política autonòmica, la coalició ratifica la reivindicació d’una sèrie de qüestions que considera prioritàries per a Menorca a curt termini.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada