dilluns, 19 de setembre del 2016

Més per Menorca exigeix al Govern el compliment del requisit del català en les diferents convocatòries públiques

El portaveu parlamentari, Manel Martí, demana que sigui corregida la resolució de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAD) i que incorpori el català a les proves



  Més per Menorca es mostra sorprès i dolgut alhora per les diverses convocatòries de places públiques en els quals no es dóna compliment al mandat legislatiu d'incorporar el requisit de català per a ser treballador públic, independentment de si afecta a la funció pública o a algun organisme del sector instrumental (per al qual s'està tramitant actualment un decret de desenvolupament). En paraules del portaveu parlamentari de la coalició, Manel Martí,el mandat era clar i inequívoc: “la llengua pròpia de la Comunitat Autònoma ha de funcionar com a requisit en tot l'àmbit de les administracions autonòmiques”.

  Aquesta declaració de Més per Menorca ve arran de la Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aproven la convocatòria i les bases que han de regir el procés selectiu per dur a terme el Curs Bàsic de capacitació per a l’accés a la policia local, publicada ja al BOIB. Versió PDF

  En aquesta convocatòria d’un nou curs bàsic per a la formació de policies locals no s’inclou el coneixement de català, com així s’exigeix per a qualsevol lloc de feina de la Funció Pública. Aquest curs és el filtre per després accedir a les places dels diferents ajuntaments. El problema rau en què quan els aspirants hagin superat el Curs Bàsic sense haver fet les proves de català es trobaran amb què aquest requisit els serà exigirà als ajuntaments, i sense haver acreditat els corresponents coneixement en la llengua pròpia, no podran accedir a la plaça municipal. A més, Martí recorda que aquest és un punt inclòs a la Llei de Coordinació de les Policies Locals i el seu Reglament:

  Article 188
Accés al curs de formació bàsica i requisits
1. L’accés al curs de formació bàsica es fa un cop superades les proves selectives que convoqui l’Escola Balear d’Administració Pública.
2. Els requisits per ser admès en les proves d’accés al curs de formació bàsica són els següents:
a) Tenir la nacionalitat espanyola.
b) Tenir devuit anys complerts.
c) Posseir el títol acadèmic o un d’equivalent per al grup al qual pertany la plaça convocada d’acord amb la legislació bàsica de l’Estat.
d) No patir cap malaltia o defecte físic o psicofísic que impedeixi o minvi el desenvolupament correcte de les funcions, en relació amb el quadre d’exclusions de l’annex 5 d’aquest Reglament.
e) No haver estat separat del servei de l’Administració local, autonòmica o estatal, ni estar inhabilitat per a l’exercici de la funció pública.
f) No tenir antecedents penals per delictes dolosos.
g) Estar en possessió dels permisos de conduir de classe A, B i BTP en vigor.
h) Comprometre’s a dur armes i, si escau, a utilitzar-les, mitjançant una declaració jurada.
i) Acreditar, si escau, el nivell de coneixements de la llengua catalana que determini la legislació vigent. Disposició. Versió PDF

  Per al portaveu del grup parlamentari Més per Menorca, “de res haurà servit canviar la Llei de Funció Pública i recuperar la DG de Política Lingüística, si la resta del Govern -totes les conselleries- no actuen en la mateixa direcció i donant compliment al mandat del Parlament”.

En aquest sentit Martí demana al Govern que rectifiqui i que “totes les conselleries remin en el mateix sentit de fer del català una llengua d'ús preferent a l'administració”.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada