dilluns, 19 de setembre del 2016

Maite Salord inaugura al Llatzaret la XXVII edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca

La presidenta del Consell Insular destaca l’èxit consolidat dels cursos oferts que enguany compten amb rècord de participants: 750 inscrits

La presidenta en el discurs inaugural. Darrere Laia Obrador, Miquel À. Maria i Esteve Fernández

Maite Salord, presidenta del Consell Insular de Menorca, ha inaugurat avui matí la XXVII edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca. Un any més d’una convocatòria que té assegurat l’èxit de participació i que enguany, tal com ha destacat la presidenta, compta amb un rècord d’inscrits: 750.

La cita acadèmica de Menorca acapara l’interès de molts de llocs del món i d’aquí que el Llatzaret aculli, a més de gent d’arreu de tot l’Estat espanyol, també de països com Portugal, Brasil, Alemanya, Àustria, Gran Bretanya o Itàlia, entre d’altres. Inscrits que responen a perfils diversos com investigadors, professionals o estudiants. I és que la present edició disposarà d'onze cursos i catorze encontres, que no fan altra cosa que fer créixer l’acceptació internacional que té la cita menorquina vers la salut pública.

Una de les primeres sessions de la XXVII edició de l'Escola de Salut Pública

Els cursos d’enguany transcorreran des d’avui, dia 19, fins el dia 27. L’increment de la inscripció ha obligat a l’organització a ampliar també els espais, d’aquí que el Llatzaret obrirà dues aules més a l’edifici principal, que s’afegiran a les dues sales de la planta baixa que ja es van habilitar durant la passada edició davant la necessitat de disposar de més locals, tot per donar cabuda, també, a les reunions previstes dels grups científics i de treball.

En el discurs inaugural la presidenta Salord ha destacat la participació del Dr. Simon Chapman, professor emèrit de l’Escola de Salut Pública de la University of Sidney, autor de més de cinc-cents articles en revistes científiques i de denou llibres. És també editor emèrit de la revista de divulgació científica Tobacco Control.


El curs magistral que oferirà el Dr. Chapman sobre Public Health Advocacy va completar l’aforament fa temps, juntament a altres activitats que també s’han vistes tancades d’inscripcions des de fa setmanes.

Maite Salord també ha recordat en el parlament d’obertura l’aportació que farà el Consell a aquesta nova edició, que és una taula rodona sobre Refugiats a la Unió Europea: els drets humans, la salut pública i la sanitat universal, que serà el proper dijous a la sala de plens del Consell de Menorca; alhora que una exposició de fotografies, que s’obrirà demà a la seu de l’IME, sobre la vida dels joves refugiats, així com la Jornada d’Activitat Física i Salut, que desenvolupa de nou el Departament d’Esports del Consell.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada