dissabte, 6 de juny del 2015

Posicionament de MÉS per Menorca davant l'actual procés negociador

Els ciutadans han dit clarament que volen governs de diàleg, d'acord i de pacte i no podem alterar la seva voluntat

Els temps de canvi no es poden encarar amb els mateixos esquemes polítics de sempre

Quinze dies després de les eleccions municipals i autonòmiques, i quan s’estan negociant els futurs governs de les nostres Illes a ajuntaments, consells i govern balear, volem fer públiques aquestes reflexions:

1.- Dia 24 de maig els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers van rebutjar la majoria absoluta, el bipartidisme i el partidisme burocràtic i obscur i van expressar molt clarament que volien institucions governades des del diàleg, l’acord i el pacte.

2.- Els resultats de les passades eleccions autonòmiques i municipals són senzillament clars i vinculants. Els resultats de dia 24 de maig no són de lectura única, però tampoc no són de lectura confusa. Les cinc candidatures de canvi, açò és PSOE, Podemos, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera, estan cridades a formar un nou govern perquè governi un nou temps. Tres visions polítiques i socials diferents –PSOE, Podemos i MÉS- que estan obligades, pel suport dels ciutadans, a complir un programa electoral comú en les polítiques i en les formes de fer política. I aquest mandat és inequívoc, inqüestionable, i no negociable.

3.- Així, les formacions polítiques que aquests dies s’han assegut a una mateixa taula per conformar un govern autonòmic i varis governs insulars no poden alterar la voluntat inequívoca dels ciutadans: estam obligats a ser parts de la suma. Podem parlar de programa, de les formes i del fons, de l’organització i dels equips de persones. Però no es pot qüestionar la voluntat dels ciutadans que el país estigui governat per un equip plural que durant la campanya s’ha compromès, políticament i èticament, a donar resposta a una situació d’emergència social.

4.- Les decisions difícils no poden fer perdre de vista l’important. Decidir qui ha de ser la persona que coordini, lideri i presidesqui aquest equip plural per al canvi no és fàcil i ara és el moment de demostrar que tots hem assumit el canvi en la manera de governar, i en la manera també de prendre decisions. Un canvi d’època no pot ser presoner de les presidències. El canvi al que ens hem compromès MÉS, PSOE i Podemos només pot sorgir de la suma.

5.- No estam davant una època de canvis, estem davant un canvi d’època, democràtica, institucional i relacional i no es pot encarar amb els mateixos esquemes de sempre. Els ciutadans van parlar fort i clar dia 24 de maig i no podem, de cap manera, no escoltar la seva veu.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada