dimecres, 22 de juny del 2016

Més per Menorca impulsa des del Consell un nou Pla Director Sectorial de Carreteres per a l’illa

Aquesta iniciativa s’aprovà inicialment l’any 2010, però l’anterior govern el va mantenir aturat 4 anys, per la qual cosa s’ha quedat obsolet



Miquel Preto, conseller de Carreteres, i Maite Salord, que fins ara havia gestionat 'Carreretes'. 

  El Consell Insular de Menorca iniciarà els tràmits per a l’elaboració d’un nou Pla Director Sectorial de Carreteres, donat que el que es va aprovar inicialment el 22 de març de 2010 va quedar paralitzat. Ha estat l’actual Govern insular que s’ha interessat per recuperar aquest Pla Director de Carreteres, tan necessari per regular i ordenar la xarxa viària de l’illa.

  Llavors, el procediment havia seguit els seus passos i després de les diverses consultes ambientals realitzades i també presentat el preceptiu Informe de Sostenibilitat Ambiental (ISA), el 14 d’abril de 2011, la Comissió de Medi Ambient va remetre al Consell un altre informe ISA per corregir algunes deficiències. A pesar d’aquesta recomanació, no es va realitzar cap més tràmit per a l’aprovació definitiva del Pla Director Sectorial de Carreteres, el qual contemplava actuacions fins a l’any 2018.

Aturat durant 4 anys

  El més de juny de 2011 hi hagué canvi al Consell i l’equip de Govern entrant (el PP) va deixar paralitzat el PDSCM durant tota el mandat. Així, el 23 d’abril de 2015, la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears va donar audiència al Consell de Menorca per a la caducitat i arxiu de les actuacions en relació al procediment d’avaluació del Pla. El mes d’agost de l’any passat (encara dins el període d’audiència i amb el nou govern insular) el Consell de Menorca va remetre la Memòria ambiental i informes tècnics.

  L’endarreriment de l’aprovació definitiva del Pla Director, iniciat l’any 2010, a causa de la paralització de l’expedient durant 4 anys ha convertit aquest instrument en un Pla completament obsolet.

  Des de l’equip de Govern insular, i en concret des de Presidència, es va considerar que no tenia sentit la tramitació dels informes ambientals d’un pla que havia   quedat completament desfasat, alhora que, des de la Comissió de Medi Ambient, es sol·licitava l’elaboració d’un nou Pla Director Sectorial de Carreteres per a Menorca.

  I aquesta és la proposta d’urgència presentada per la presidenta Maite Salord a la sessió plenària celebrada el passat dilluns dia 20, que va ser justificada per la necessitat de no ajornar més aquest tema. Seguidament, el nou conseller de Carreteres, Miquel Preto, qui s’estrenava al ple com a conseller, va explicar tot el procediment del Pla Director Sectorial de Carreteres i la necessitat d’iniciar una nova tramitació.

  L’urgència de la proposta va ser aprovada per unanimitat; tanmateix, el contingut de la mateixa va obtenir els vots favorables dels 8 consellers del govern i l’abstenció del Grup Popular (5).


  El conseller de Carreteres, Miquel Preto, ja ha iniciat els tràmits per a un instrument molt necessari quant a la planificació i ordenació de la xarxa viària de Menorca. És aquesta una altra prova fefaent del treball dels consellers de Més per Menorca en l’ordenació viària i en la sensibilitat territorial. No tot ha de valer a una illa limitada i fràgil, i així també va actuar la presidenta Salord en la revisió de les obres de la carretera General, ja que el projecte suposava una considerable agressió a la terra. 



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada