dimarts, 18 d’octubre del 2016

Salord: “No podem liderar un estand propi a Fitur perquè no tenim competències en Promoció Turística”

La presidenta Maite Salord deixà clar que se li pot donar suport econòmic a la idea que presentà ASHOME, però no en som responsables si la retira




  La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, deixà clar ahir al conseller del PP, Santiago Tadeo, que la institució insular i el seu govern no podia crear, assumir o gestionar una activitat promocional pròpia de Menorca a la Fira Turística de Madrid perquè el Consell, de moment, no ho pot dur a terme. “No podem liderar un estand propi a Fitur perquè no en tenim les competències per fer-ho”, va respondre Salord al conseller Tadeo. Va ser en el transcurs del debat d’una proposta d’urgència presentada pel Grup Popular en el ple d’ahir al Consell de Menorca, que demanava que el govern insular lideràs i assumís un espai propi a la propera Fira turística de Madrid que inclogués tot el sector turístic menorquí i que havia demanat al Consell a final de setembre l'Associació Hotelera de Menorca (ASHOME).

  El Partit Popular va traslladar així al ple una proposta en el mateix sentit que demanava la patronal hotelera menorquina al Govern insular en què demanava que Menorca comptàs amb un espai promocional propi a Fitur, exposat al marge del que instal·la l’Agencia de Turisme de Balears (ATB), en la qual hi tenen cabuda totes les Illes Balears.

  El passat dia 10 d’octubre la presidenta Salord va respondre a la proposta d’ASHOME dient que li donaven suport econòmic i logístic però que no podien liderar el projecte promocional. Llavors ASHOME va retirar la idea d’instal·lar un espai propi a Fitur considerant que havia de ser el Consell que l’havia d’assumir. El fet va dur a presentar la iniciativa al plenari insular a través d’una moció d’urgència enregistrada el matí mateix matí per part del Partit Popular.

  A la defensa de la moció que va fer Tadeo, demanant valentia a la presidenta, Maite Salord li va contestar que la iniciativa era oportunista i replicà al conseller popular amb una suposada acció similar de quan era president del Consell: “ja m’hagués agradat veure la valentia seua presentant un estand propi a Fitur quan era conseller balear de Turisme Carlos Delgado!”

  La presidenta indicà també que “el Consell l’únic que pot fer és donar suport però no liderar un estand propi de promoció turística. La proposta no és del Consell i per tant no la podem liderar, només la podem acompanyar, i en açò sí hi estam d'acord.”. 

Per altra banda, la presidenta Maite Salord deixà també clar que el fet que aquest espai que reclamava ASHOME a Fitur no sigui una realitat, no es culpa del Consell ni es pot responsabilitzar a aquest de la seua retirada"

  La moció del PP va quedar rebutjada pels vots contraris de l’equip de Govern.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada