dimarts, 18 d’octubre del 2016

Maite Salord: “La prioritat de Son Blanc és acabar el que no va fer el PP, no construir Ducs d’Alba”

La presidenta del Consell desmuntà ahir al plenari els arguments del PP sobre les inversions i prioritats del port exterior de Ciutadella

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, va desmuntar les principals iniciatives polítiques que va presentar el Grup Popular a la sessió plenària celebrada ahir al Consell. Una ple dens i llarg on es van debatre qüestions d’actualitat respecte a l’acció de Govern.

Salord va deixar clar que al port exterior de Son Blanc li calia completar-lo, o sigui que s’havien d’acabar les obres d’instal·lacions i infraestructures que tenia el projecte; el que restava pendent de fer i que el govern dels PP no va executar. La Proposta d’Acord presentada pel Grup Popular, i defensada pel conseller Adolfo Vilafranca, demanava construir el moll sud; instal·lar passarel·les per a la comoditat dels passatgers i estudiar l’opció de construir ‘Ducs d’Alba’, per ampliar la capacitat del port. Salord va deixar clar que les dues primeres peticions ja estaven contemplades entre les inversions compromeses pel Govern balear (amb quasi 9 milions d’euros). “El que correspon ara és fer front a les prioritats d’un port que el PP no va finalitzar i que després va demanar instal·lar Ducs d’Alba quan restaven moltes coses pendents per executar”, indicà Maite Salord.

La presidenta va recordar alhora que el PP havia pressupostat 2.4 milions per als Ducs d’Alba quan no havia completat els seu propi projecte del port. Ara s’hi invertiran 8,9 milions per acabar totes les infraestructures, tants de l’estació o terminal com dels molls. Per tant Salord deixà clar que “els ducs no són prioritaris”. Vilafranca va afirmar que el moll sud no estava fet, mentre que la presidenta va respondre que sí estava fet, però que calia completar-lo i adaptar-lo.


El conseller popular va indicar al Ple que la inversió que ara es duia a terme formava part de la recuperació del projecte que havia fet, al seu dia, el Partit Popular. La presidenta Salord va ser clara i contundent en la resposta: “I sí aquest és el projecte del PP, per què duen vostès propostes per millorar-lo?” A més, Maite Salord va recordar a Vilafranca que el PP va deixar a mig fer el port. “Durant els 4 anys de Bauzá Son Blanc només va rebre 250.000 euros”. Ara, per fi s’hi posarà solució amb quasi 9 milions d’inversió.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada