dijous, 26 de maig del 2016

Els grups parlamentaris d’esquerra al Parlament reclamen ampliar la plantilla de l’Aeroport de Menorca


Des de CCOO de Menorca adverteixen d’una possible vaga de treballadors si AENA no posa remei a les peticions del personal 



Els Grups Parlamentaris que donen suport al Govern balear ha presentat avui matí al Parlament de les Illes Balears una Proposició No de Llei que reclama a AENA l’ampliació de la plantilla de personal a l’Aeroport de Menorca, de manera que es puguin cobrir les necessitats de control, gestió i seguretat d’un aeroport estacional com és el menorquí.

A la roda de premsa hi han participat Manel Martí de Més per Menorca; Damià Borràs del PSIB; Montse Seijas de Podem i Joana Aina Campomar de Més per Mallorca, que, juntament amb Gent per Formentera, representen als grups que han signat la iniciativa. També ha assistit a la roda de premsa Ramon Carreras, representant de Comissions Obreres i delegat sindical d’AENA a Menorca, i un dels més actius quant a la problemàtica laboral que viu el personal de les instal·lacions aeroportuàries de Maó.

La iniciativa parlamentària es fa ressò dels grans beneficis obtinguts per AENA després de la seua privatització parcial (més de 2 mil milions d’euros en 3 anys); de
les importants reduccions en la plantilla de personal; de l’augment dràstic de trànsit aeri i de l’elevat grau d’estacionalitat de l’aeroport de Menorca. Tot plegat fa injustificable les mancances de personal en uns mesos en els quals es concentra prop del 90% del trànsit aeri anual.


Carreras ha explicat les passes seguides fins ara per provar de resoldre el problema i ha parlat  també  “de l’immobilisme quasi total d’AENA, un fet que pot desembocar en una vaga de treballadors a l’aeroport”, ha dit. Aquesta vaga podria començar per Sant Joan i continuar els caps de setmana de juliol i agost si l’empresa (encara de majoria pública) no assegura el personal mínim perquè l’aeroport sigui segur i funcioni adequadament.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada