dimarts, 21 d’abril del 2015

Decàleg de Més per Menorca

 

Volem reprogramar Menorca a tots els nivells: democràtic i participatiu, econòmic, social, territorial i mediambiental, cultural i educatiu

Amb els lemes: “No basta amb indignar-se. Volem un canvi. ‪#‎Jaésbenhora. Demana Més per Menorca”, volem fer arribar als ciutadans que, a les eleccions del proper 24 de maig, haurà de triar entre dos models: el dels partits que defensen el sistema econòmic i social que ens ha duit a aquesta duríssima i injusta crisi, o la proposta de Més per Menorca.

Votar MÉS PER MENORCA permetrà:

1. Un canvi real de polítiques i institucions, no només de persones.
2. Uns governs de gent preparada, amb experiència i al servei dels ciutadans.
3. Poder decidir des de Menorca sobre tot allò que ens afecta.

Volem que Menorca sigui un país creatiu, sostenible i solidari. Tenim 10 objectius i 10 compromisos concrets per als propers quatre anys:

1. CORRUPCIÓ ZERO. Publicarem anualment el patrimoni i eliminarem l'aforament dels càrrecs públics.  Limitarem càrrecs, mandats i salaris.

2. RESCATAR PERSONES. Establirem una Renda Garantida per a les famílies sense ingressos. Implementarem polítiques de desnonament zero.

3. UN GOVERN AL SERVEI DE L’ESCOLA. Augmentarem anualment el pressupost destinat a l’Educació fins arribar al 4.4% del PIB. Impulsarem el Pacte educatiu a partir de la proposta de MenorcaEdu21.

4. L’ECONOMIA AL SERVEI DE LES PERSONES. CREAR OCUPACIÓ ÉS LA PRIORITAT. Impulsarem plans a favor de la indústria, la rehabilitació d’habitatges i la Formació Professional.

5. LIDERAR UN CANVI DE MODEL. Menorca necessita una reindustrialització que incorpori coneixement i tecnologia. Defensarem un model d'illa basat en la conservació del paisatge, en més indústria i un millor turisme.

6. SER LA MILLOR DESTINACIÓ TURÍSTICA D’EUROPA. Implantarem la Taxa de Reinversió Turística per a la millora de la destinació i el medi ambient. Facilitarem el lloguer turístic d’habitatges tot establint la seva regulació adequada i la de l’oferta hotelera del «tot inclòs» en pro del teixit comercial i de l’oferta complementària.

7. GARANTIR LA SANITAT PÚBLICA I UNIVERSAL. Reduirem les llistes d’espera, recuperant els 1.600 professionals sanitaris acomiadats. Impulsarem una residència de malalts i familiars vinculada a Son Espases, i ampliarem a 24 hores el servei d'avioneta-ambulància.

8. UNA MENORCA SOSTENIBLE. Suspendrem les normes d'urbanisme a la carta i impulsarem la revisió del PTI. Apostam per una economia verda. Ampliarem la producció d’energies renovables i fomentarem les instal·lacions d’autoconsum.

9. PROTEGIR EL PAISATGE. Volem carreteres adaptades i dimensionades a la realitat insular, i potenciarem la xarxa de camins rurals. Recuperarem el contracte agrari i la promoció dels productes agroalimentaris locals.

10. DEFENSAR MENORCA DES DE MENORCA. Pactarem només amb els partits que es comprometin a defensar la tarifa plana universal d'uns 30€ en els vols entre illes, i a establir un nivell de freqüències i preus adequats en els vols entre les illes i amb Barcelona, País Valencià i Madrid. L'acord també haurà de contemplar la millora del finançament de les Illes Balears i la gestió pròpia dels nostres aeroports.

Decàleg en format pdf.

En els propers dies, farem públic el Programa 2015, amb les propostes concretes de cada àmbit, propostes que encara podran rebre les aportacions dels ciutadans, que s’aniran recollint en un apartat destacat a la pàgina web i que després l’Assemblea de Més per Menorca haurà d’assumir.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada