divendres, 21 d’abril del 2017

Més per Menorca demana millor tracte i més inversions de l’Estat per votar una proposta del PP al Parlament

El menorquinistes sol·liciten al Govern espanyol 4.000 milions en inversions i deute històric i atendre les reivindicacions del transport




  Més per Menorca presenta una sèrie d’esmenes a la Proposició No de Llei del PP al Parlament, la qual demana el suport de la cambra autonòmica per instar els grups polítics de les Corts Generals perquè aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat per aquest 2017.

 El Grup menorquinista al Parlament de les Illes Balears proposa afegir a la PNL dels populars una sèrie de reclamacions de caire econòmic si volen obtenir el vot favorable a la proposta.

 El portaveu de les menorquinistes a Palma, Nel Martí, ho deixa clar: “Si volen  el nostre suport perquè hi hagi Pressupostos Generals, l'Estat ha de fer un esforç a favor de Menorca i les Illes Balears”

 Així, Més per Menorca proposa tres esmenes de pes. Per una banda una clara i oberta atenció
al transport. Proposa modificar el projecte de Llei dels PGE 2017 perquè inclogui la partida econòmica necessària per a implementar la tarifa màxima de 30 euros en els vols entre Illes. També per incrementar al 75% el descompte per als residents de Menorca, Eivissa i Formentera en la resta de rutes en avió (mentre no s’implementin noves OSP de tarifa màxima), i per incrementar al 75% el descompte de resident en totes les rutes marítimes de Menorca i Eivissa.


 Les dues restants són respecte al finançament de la comunitat, reiteradament incomplert per part del Govern de l’Estat. Una esmena demana que el projecte de PGE inclogui una partida econòmica per valor de 1000 milions d’euros a càrrec de les inversions de l’Estat, previstes en la Disposició Transitòria novena de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. L’altra, perquè inclogui una partida econòmica per valor de 3.000 milions d’euros per a la condonació del deute de la CAIB amb l’Estat que compensi l’infrafinançament històric que ha patit les Illes Balears des de 1983.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada