divendres, 7 d’octubre del 2016

Adhesió al Manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur

Més per Menorca comprèn la preocupació expressada pels diferents col·lectius i ciutadans de les Illes respecte al deteriorament territorial




Més per Menorca s’ha sumat al Manifest que reclama una major atenció a la situació de deteriorament ecològic i social que pateixen les Illes Balears i, per tant, també el conjunt de la població resident. Un Manifest que adverteix dels ritmes descontrolats en les activitats econòmiques i les conseqüències que se’n deriven, de les quals alguns indicadors es mostren ja amb claredat. La massificació turística dels darrer estius, les agressions que sofreix el territori i el paisatge o qualsevol entorn on habitam marquen nivells de preocupació.

La pressió humana que reben les Illes durant determinades èpoques de l’any genera certa alarma. El consum sobrenatural posa en perill algunes fonts bàsiques per una illa fràgil i limitada que no pot atendre tanta pressió i demanda. El tractament de residus, el nivell dels aqüífers, la contaminació, el col·lapse circulatori, la saturació, etc, fan que els territoris siguin afectats de manera considerable i que les urgències siguin una prioritat constant per evitar la irreversibilitat dels danys ecològics i paisatgístics.

Les formacions i persones que conformen Més per Menorca fa temps que vénen treballant per evitar els mals mediambientals, territorials i socials que assetgen les nostres Illes. Fa temps que la nostra gent exerceix una defensa clara pel territori, el paisatge, la cultural i la personalitat pròpia. Una aposta per la sostenibilitat, per l’equilibri entre l’activitat humana i la conservació mediambiental. D’aquí la necessitat de posar límits i control a determinades polítiques i a determinades activitats descontrolades. Sense aquesta consciència no hi haurà futur.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada