dilluns, 6 de març del 2017

A favor de la participació i contra l'indult a la corrupció

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca presenten dues propostes parlamentàries per promoure la dignitat política i que la ciutadania pugui convocar referèndums




MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca han presentat dues Proposicions no de llei (PNL) per promoure la dignitat política i que la ciutadania pugui convocar referèndums. Les dues formacions volen que les iniciatives legislatives populars d'àmbit estatal siguin més fàcils de tramitar. "Reduïm de 500.000 a 250.000 firmes, és a dir la meitat", ha assenyalat el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, que ha explicat que també s'incorporen aspectes que ara estan exclosos com "una iniciativa per poder fer una consulta popular o un referèndum"

Martí ha explicat que la proposta també inclou "que els ajuntaments, consells insulars i govern puguin dur a terme referèndums, vinculants o no, de les seves competències a la seva ciutadania per prendre decisions que són imporants per cada institució". Així ho podran fer de forma autònoma sense l'autorització de l'Estat. "En democràcia aquestes institucions són adultes i no necessiten la tutela de l'Estat", ha assegurat el portaveu de MÉS per Menorca.

L'altra Proposició no de llei (PNL) aposta per fer una revisió en profunditat de la llei de l'indult, "El govern no ha de tenir la competència damunt l'indult. Hauria de ser una competència del Congrés dels Diputats i s'hauria d'aconseguir una majoria qualificada", ha assenyalat la coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets.

"Corrupció i indult són incompatibles, en els casos de delictes de corrupció, en casos que van en contra dels recursos públics, contra la hisenda pública o l'administració pública no hauria d'haver-hi la possibilitat de l'indult", assegura Busquets qui també ha assenyalat que "s'ha d'exigir una extensa motivació perquè es pugui prendre una decisió adient"


Més informació:

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada