dissabte, 27 de juny del 2015

Formació del govern al Consell Insular de Menorca

Més per Menorca i Podem formen govern al Consell Insular de Menorca, amb Maite Salord de Presidenta
La formació menorquinista lamenta l’autoexclusió del PSOE, i manté la invitació perquè aquest partit s’incorpori finalment al govern.

A la reunió tinguda avui matí entre Més per Menorca, PSOE i Podem, per continuar negociant la formació del nou govern del Consell Insular de Menorca, els representants del PSOE s’han ratificat en la seva negativa d’entrar a formar part del nou govern del Consell Insular de Menorca si no n’ostenten la presidència, d’acord amb el mandat del seu Comitè Insular reunit el passat dijous 25 de juny.

Davant la proposta de Més per Menorca i Podem de proposar un govern a tres presidit per Maite Salord, Més per Menorca en primer lloc agraeix al PSOE el seu compromís de votar favorablement a la investidura de Maite Salord com a presidenta, en coherència amb la «línia vermella» mantinguda en tot moment pel PSOE d’evitar un govern del PP i garantir la constitució d’un govern progressista a la primera institució menorquina. En segon lloc, però, Més per Menorca lamenta que el PSOE no estigui dins aquest govern de progrés i la seva decisió de passar a l’oposició.

D’ençà que el PSOE va expressar amb rotunditat el caràcter innegociable de la seva posició de no entrar en el govern del Consell si no era presidint-lo, Més per Menorca ha continuat considerant que el govern a tres i sense exclusions era la millor opció, però que per responsabilitat i coherència amb el mandat de la seva assemblea, estaria disposat a participar en un govern amb una altra configuració.

A pesar de la situació actual, Més per Menorca manté la invitació perquè el PSOE finalment decideixi incorporar-se al govern. En aquest sentit, si d’aquí al proper dissabte 4 de juliol, data de constitució del nou Consell Insular, el PSOE canviés de parer i decidís entrar en el govern, Més per Menorca no sols ho acceptaria, sinó que ho entendria com la millor notícia per a la ciutadania de Menorca.

Contemplant, però, que el PSOE mantengui la seva negativa a incorporar-se al govern del Consell, Més per Menorca manté la confiança en l’aportació que faran els tres consellers electes del PSOE, i els convida a continuar defensant els projectes i compromisos incorporats a l’Acord Programàtic en què s’ha estat treballant al llarg de les darreres setmanes, i sobre els quals hi ha una gran sintonia i afinitat.

Més per Menorca constata que aquest Acord Programàtic és totalment coherent amb els Acords pel Canvi subscrits per PSOE, Més per Mallorca, Més per Menorca, Podem i Gent per Formentera per a la constitució del nou Govern de les Illes Balears. Aquesta coherència facilitarà l’impuls de línies polítiques, l’aprovació de mesures i l’adopció d’acords, en el marc de les competències del Consell Insular de Menorca, amb la participació i la complicitat activa del PSOE.

Més per Menorca no dubta que el PSOE exercirà una oposició constructiva i lleial durant aquesta propera legislatura, tal i com han expressat els seus representants en acabar la reunió d’avui. En correspondència amb la bona voluntat del PSOE, i a fi de mantenir un clima de confiança i col·laboració, Més per Menorca i Podem mantenen oberts tots els canals de diàleg, col·laboració i transparència amb els consellers electes del PSOE, i els garanteixen tota la informació perquè puguin participar activament en els processos de presa de decisió que afectin la bona governança de Menorca, i a ser presents en els òrgans col·lectius i representatius del Consell, inclosa la seva representació amb veu, en la mesura que la llei i el reglament de la institució ho permetin, en el Consell Executiu de la primera institució menorquina.

En els propers dies, Més per Menorca i Podem perfilaran l’organigrama del Consell Insular de Menorca. Segons els Acords programàtics subscrits, es manté la previsió de fer una reducció de nou a vuit departaments respecte a l’organigrama actual.

A més dels cinc consellers electes de Més i Podem, aquestes dues formacions consensuaran els noms dels tres consellers executius no electes necessaris per tancar l’organigrama. En cap cas no es constituirà un govern a base de quotes de partit. Els consellers no electes hauran de tenir un perfil tècnic i de qualificació professional, prestigi social, capacitat de lideratge dins els sectors que caiguin sota la seva responsabilitat, i sintonia amb els Acords programàtics ja subscrits i que guiaran el desenvolupament d’aquesta legislatura.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada