dimarts, 25 d’octubre del 2016

La Comissió de Turisme del Parlament aprovarà dijous la modificació del REB per incloure la tarifa plana de 30 euros

La iniciativa serà posteriorment ratificada en sessió plenària i enviada seguidament a les Corts Generals perquè sigui aprovada


Manel Martí, portaveu de Més per Menorca i coordinador de la Ponència per a la modificació del REB


 Aquest proper dijous dia 27, a la Comissió de Turisme, s'aprovarà el dictamen de la Ponència sobre la modificació puntual del Règim Especial de les Illes Balears, per a substituir el descompte de resident per la tarifa màxima universal del 30 euros per als vols entre illes. Les properes setmanes l'acord serà traslladat al plenari del Parlament de les Illes Balears, i d'aquí cap a les Corts Generals.

 La proposta, formulada fa mesos pels grup parlamentaris que donen suport a l’Executiu balear i que tingué com a coordinador de la Ponència a Manel Martí,  va tancar el passat 18 d'abril el termini per a la presentació d’esmenes afegint-ne una de caràcter tècnic i també demanava l’aplicació de descomptes sobre la tarifa màxima als menors de 14 anys i a les famílies nombroses. Els únics que han presentat esmenes són els mateixos proposants, que han introduït diverses modificacions recomanades pels serveis jurídics i pel Ministeri de Foment. El fet que ni el PP, ni C'S, ni el Pi, presentassin esmenes és una mostra de la unanimitat en què se suposa serà aprovada la iniciativa. Unanimitat que no és casual, sinó el resultat de múltiples reunions entre els grups parlamentaris i entre aquests i la societat civil. Ja el passat mes de març els grups parlamentaris del PP, PSIB, MÉS per Menorca i PI van tenir una reunió amb membres del Fòrum menorquí, que agrupa la societat civil organitzada en relació a la problemàtica del transport aeri.

 Recordar que la tarifa de 30 euros és el preu màxim que haurà de pagar el viatger, si bé podria ser més barata. També demana aquesta proposició que el preu final inclogui les taxes aeroportuàries. La declaració de Servei Públic entre illes contempla també el caràcter universal de la tarifa. O el que és el mateix, que s’aplicarà a qualsevol l’usuari o viatger independent del seu lloc de residència. Alhora, es proposa que es garantesquin les freqüències i horaris suficients per donar resposta a les necessitats ciutadanes.

 Manel Martí, ha mostrat la seua satisfacció després de veure que la modificació vol ser una aportació de totes les forces. “És una primera passa de cara a aconseguir aquesta modificació i, pel que es preveu, l’acord serà unànime també en el debat del Parlament”. Martí també espera que aquesta modificació del REB “sigui aprovada definitivament al Congrés del Diputats”.

 El portaveu de Més per Menorca considera un èxit polític si surt com s’espera “però sobretot és un èxit de la societat civil, a través de plataformes o entitats com el “Transport aeri ofega Menorca” o Fòrum d’Entitats, que ho vénen reivindicant des de fa molt de temps”, ha conclòs Manel Martí.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada