dilluns, 24 d’octubre del 2016

Més per Menorca se suma a un Manifest d’iniciativa social per reclamar un millor finançament autonòmic

La formació menorquina valora positivament la iniciativa d’una plataforma d’entitats mallorquines i demana fer el mateix a Menorca




  Més per Menorca se suma a un Manifest que ha promogut una plataforma d’entitats mallorquines, que porta com a lema “Per la reforma del sistema de finançament”, el qual  reclama actuar conforme a les urgents necessitats financeres que pateixen les Illes Balears quant al tractament de l’Estat amb la nostra comunitat. L’actual sistema de finançament genera un dèficit fiscal alarmant, que alguns estudis rigorosos xifren en 3.500 milions d’euros, tot i que el Ministre Cristóbal Montoro afirmi que són poc més de mil.  

  L’aplicació d’aquest sistema continuat porta a l’endeutament constant del Govern de les Illes Balears (actualment se situa al voltant del 9.000 milions) i, per tant, a tenir greus mancances financeres per poder atendre les polítiques més bàsiques com són educació, sanitat, serveis de dependència o la pobresa social, entre altres. En aquesta mateixa línia encara s’està a l’espera de l’aprovació d’un nou REB (Règim Especial de les Balears) que possibiliti l’articulació de mesures per compensar els costos d’insularitat que pateixen cadascuna de les illes, un REB la reforma del qual s’eternitza.

  Els dèficits que suposa el mal sistema de finançament a la comunitat balear afecta també la nostra illa. Per açò des de Més per Menorca reclamam, amb urgència, que l’Estat pagui els 16 milions que afecten el port de Ciutadella i els 7 milions que afecten al Centre d’Interpretació de s’Enclusa de Ferreries. I per altra banda,  també es demana a l’Estat que acceleri i posi en marxa la tarifa plana màxima universal de 30 euros en el vols entre illes, una altra qüestió, la del transport aeri, que dura ja massa anys.


  D’aquí que Més per Menorca vulgui animar la societat civil menorquina a iniciar moviments similars a la plataforma de Mallorca per reivindicar un millor sistema.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada