dilluns, 24 d’octubre del 2016

El Parlament ratifica una Declaració Institucional de Més per Menorca que demana no canviar l’hora

La proposta dels menorquinistes ha comptat amb el beneplàcit i la signatura de tots els grups polítics de la cambra balear




 El Parlament de les Illes Balears donarà demà lectura a una Declaració Institucional formulada per Més per Menorca, en la que demana al govern espanyol que permeti a les Illes no canviar l’hora a finals d’aquest més d’octubre i mantenir l’horari d’estiu. Els motius són els de treure el màxim benefici a un recurs tant apreciat com és el sol. 

 Es tracta de tenir un horari lògic, racional i més natural. Òbviament, a part de gaudir de més claror quan s'acaben les obligacions diàries (feina, universitat, escola...) els guanys són individuals i col·lectius, com són en l’àmbit de la salut, l’econòmic, el social o el familiar. També perquè alguns arguments exposats fa dècades tenien un marcat contingut d’economia industrial, un argument que ha quedat obsolet i perquè ara les economies i la societat compta amb hàbits diferents.
 
 Cal recordar que la figura de Declaració Institucional és tramitada de forma diferent a qualsevol altra iniciativa parlamentària. És presenta la proposta en qüestió a tots els grups del parlament i tots, sense cap excepció, l’han de signar perquè esdevengui com a tal. Després es faria una lectura del text en sessió parlamentària, sense debat. D’aquesta manera s’expressa la voluntat unànime de la representació política de la Comunitat sobre un tema en concret. En aquest cas, la Declaració Institucional pretén que el Parlament al complet es manifesti en contra del canvi d’hora previst per a final d’aquest mes.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada