dimecres, 19 d’octubre del 2016

Maite Salord recorda al PP la millora en transparència i participació quant a les polítiques turístiques

La presidenta insular respon a la popular Salomé Cabrera de la celeritat en la constitució de la Fundació Turisme i les accions actuals




  Una moció sobre projecte polític i turístic presentat pel Grup Popular al Ple del Consell, i defensada per la consellera Salomé Cabrera, va ser resposta amb claredat per la presidenta i consellera de Promoció Turística Maite Salord.

 Cabrera demanava l’acord de sis punts que sol·licitaven redactar un informe de deficiències en serveis i infraestructures turístiques; un Pla d’Acció per a 2017 en base a l’informe; establir un calendari per tractar l’informe amb els diferents òrgans del sector; redactar, des de la Fundació Turisme, un nou Pla per 2017-19 per a la desestacionalització i un altre per a la implementació i demanà també que el Consell mantengui igualment la partida actual de Promoció Turística fins i tot quan hagi rebut el traspàs de la competència.

  La moció del PP també qüestionava “el contingut i definició des de la trasnversalitat i des del lideratge polític” de Maite Salord, un terme, aquest últim, que el Grup Popular i el PP, utilitzen de forma reiterada, pesada fins i tot, en cada plenari i comunicat, però que no té més argument al darrera que la intenció de deteriorar la imatge de la presidenta del Consell i les seves polítiques d’avenços. “Tenen una veritable obsessió amb el tema del ‘lideratge”,  va dir la presidenta Salord als consellers de l’oposició, i acte seguit va recordar la lentitud amb què els populars van tramitar la constitució de la nova Fundació Turisme, de la qual Cabrera es vanagloriava d’haver-ho deixat tot enllestit. Salord respongué a la popular dient-li que els estatuts que havien de regir la nova Fundació Turisme van ser proposats el març de 2014; aprovats el novembre de 2014 i van ser publicats al BOIB el juny de 2015. “I em parla vostè de lideratge”, replicà la presidenta Salord.


  Quant als plans d’acció i altres qüestions demanats a la moció, Maite Salord va mostrar un Pla de 33 pàgines i va explicar que també s’avançava en allò que demana Cabrera. Altrament, la presidenta del Consell va replicà el PP sobre el tema de transparència argumentant que la Fundació va incorporar el sector privat a més de noves entitats empresarials i socials per obrir-la a la participació. També recordà a Cabrera que el PP, com a oposició, té presència al si de la Fundació, cosa que en el passat mandat el Govern popular quedava exclosa la representació de l’oposició.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada