dimecres, 4 de novembre del 2015

Més per Menorca assegura les inversions clau en educació a Menorca per al 2016

El diputat menorquinista parlant amb el conseller abans de la compareixença

El Conseller Martí March ha comparegut al Parlament i ha confirmat la recuperació dels ajuts a les escoletes de 0‐3 anys i les inversions més urgents als centres educatius de Menorca


El Conseller Martí March ha comparegut avui al Parlament per presentar el pressupost de la seva conselleria per a l’exercici 2016. El pressupost en educació ha passat de 757 milions d’euros el 2015 a 817 milions d’euros pel 2016. El diputat Josep Castells, portaveu d’educació del grup parlamentari Més per Menorca, ha assenyalat que “aquest increment suposa que la despesa en educació ha passat del 23,5% de la despesa corrent al 24,2%. Aquest increment, en un context d’enormes restriccions pressupostàries, confirma que el nou govern prioritza l’educació”. 

En el torn de preguntes, el diputat Josep Castells ha demanat al conseller sobre dues qüestions clau per a l’educació a Menorca: els ajuts per a les escoletes de 0 a 3 anys i les inversions més urgents als centres educatius de l’illa.

En aquests moments, els ajuntaments estan mantenint les escoletes infantils amb uns esforços extraordinaris, que no són sostenibles pels seus pressupostos. Durant la legislatura passada, els ajuts de la conselleria a aquesta etapa educativa van passar de 4.000 a 400 € per aula. El conseller ha anunciat una convocatòria per a aquesta etapa educativa dotada amb 1,5 milions d’euros, que es convocarà al mes de febrer de 2016 perquè les escoletes s’hi puguin acollir aquest mateix curs. Els nous ajuts suposaran una subvenció de 3.000 € per a cada aula, la qual cosa suposa un increment molt considerable que alleugerirà els esforços que en aquests moment han de fer ajuntaments i famílies.

Pel que fa a les inversions en centres educatius, el diputat Josep Castells ha indicat que en aquests moments “les prioritàries són la substitució de la caldera de l’IES Cap de Llevant i la reparació de la coberta de l’IES Pasqual Calbó, perquè afecten a la seguretat d’alumnes i professors”. El conseller ha confirmat que aquestes actuacions entraran en el pressupost de 2016.

El diputat Josep Castells ha declarat que “aquests pressupostos d’educació signifiquen un redreçament de les polítiques educatives en la línia correcta, ja que trenquen amb les retallades successives que s’havien produït els darrers anys.”

1 comentari :

  1. http://m.eldiario.es/zonacritica/voy_6_449065149.html

    http://www.elmundo.es/sociedad/2015/11/06/563c748822601dd6418b4630.html el feminisme també es tindrà en conte?

    Per cert, sabeu d'aiçò? Dic del #7Nfeminista? Apliquem o no el programa?


    I una altra qüestió. Quan tornarem a veure els canals de TV de Catalunya? Jo només puc veure la TV3.cat quan arriba el senyal. I no els dic quants anys m'he passat sense poder veure'n cap perquè he perdut el compte. (Vivint dins poble).

    ResponElimina