diumenge, 10 de maig del 2015

Millorar el finançament de les Illes Balears, una de les línies vermelles de MÉS

 

Pactarem només amb els partits que es comprometin a millorar el finançament de les Illes Balears
El finançament serà una de les nostres línies vermelles per conformar un futur acord de Govern

Els candidats de MÉS per Menorca al Consell i al Parlament, Maite Salord i Nel Martí, han presentat avui una de les línies vermelles que es marca la formació per conformar futurs pactes de Govern a les Illes Balears. Nel Martí ha afirmat: “Pactarem només amb aquells partits que es comprometin a millorar el finançament de les Illes Balears”.

Maite Salord ha explicat: “Els diputats de PP i PSOE a Madrid voten els pressuposts estatals que castiguen sistemàticament els ciutadans de les Illes Balears. Fa 38 anys que aquesta comèdia dura: quan són a Illes es queixen del poc finançament de les Balears i quan són Madrid voten fan una cosa diferent del que diuen: voten sempre contra els ciutadans de Menorca i de les Illes Balears”.

Els candidat de MÉS per Menorca conclouen que a conseqüència de “l’actitud hostil del PP i el PSOE contra les Illes Balears”, la situació és que:

1. En conjunt, la diferència entre allò que pagam (uns 9.000 milions d’€) i allò que rebem (6.000) és de 3.264 milions. Cada dia que passa, 9 milions d’euros surten de Balears com a conseqüència d’aquest injust sistema de finançament. 

2. Som el territori de tot l’Estat amb pitjor finançament. Tenim la despesa en Sanitat (Illes Balears: 720 €. País Basc: 1560 €), Educació (Illes Balears: 720 € País Basc: 1560 €), Investigació (Illes Balears: 85 €. País Basc: 637 €) i en foment de l’ocupació (Illes Balears: 83 €. Extremadura: 213 €) més baixes de tot l’Estat.


PROPOSTA DE MÉS:

Nel Martí ha explicat la proposta de MÉS. En primer lloc: “Volem decidir sobre com gastam els nostres impostos. Recaptar tots els impostos que pagam a través de l’Agència Tributària de les Illes Balears i després ja pagarem els serveis comuns i compartits amb l’Estat (Defensa, Afers Exteriors...) i aportar una quota de solidaritat pels territoris manco desenvolupats de l’Estat, la Unió Europea i del Món. Les Illes Balears continuaran essent un dels territoris més solidaris d’Europa i d’Espanya”.

Maite Salord és molt clara amb el compromís de MÉS: “Només pactarem amb aquells que es comprometin a millorar el finançament de les Illes Balesrs: que votin aquí i a Madrid en favor dels ciutadans de les Illes Balears. Aquesta és la línia vermella de MÉS per Menorca. Volem així garantir que millorarà el finançament de les illes balears: que es reduirà el dèficit fiscal”.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada