dimecres, 3 de maig del 2017

El conseller Martí March es compromet a elaborar una Llei d’Educació a instàncies de Més per Menorca

El diputat Josep Castells dissenteix en crear una Ponència per debatre el Pacte Educatiu, ja que “farà inviable materialitzar-lo aquesta legislatura”

Pep Castells, durant la intervenció parlamentària dirigint-se al conseller March

 El conseller balear d'Educació Martí March va anunciar ahir que posarà en marxa una llei balear d’educació. March va fer aquest anunci en resposta a una pregunta i a instàncies del diputat de Més per Menorca, Josep Castells, en la sessió parlamentària celebrada ahir, 2 de maig, a la cambra autonòmica.

 “Des del primer moment començarem a treballar en una llei autonòmica educativa", va afirmar el conseller March. Castells instà al titular d’Educació a materialitzar el Pacte Educatiu en una llei autonòmica, després de ser aprovat al si del Consell Escolar de les Illes Balears, per la qual cosa es culminaria, així, el procés de debat social d'aquest document”, apuntà el diputat menorquinista.

 Els arguments de Castells a favor de la necessitat d'una llei són que el que persegueix el Pacte Educatiu és estabilitat en el sistema i aquesta estabilitat només es pot aconseguir amb una llei que "doni resposta als problemes complexos del nostre sistema educatiu". A més,  el polític menorquí va insistir en què “generaria una gran frustració si aquesta legislatura no obtingués, com a  resultat, la plasmació del Pacte en una nova Llei educativa”, alhora que advertí que "el compte enrere ja ha començat, si és que volem aplicar els resultats del Pacte Educatiu al curs 2018-2019, darrer curs escolar de la legislatura".


 Tanmateix, Castells va dissentir de March quant el procediment a seguir a partir d'ara. El conseller d'Educació es va mostrar  partidari que es creés una Ponència al Parlament per tal que es quallés un pacte polític al voltant del document aprovat pel Consell Escolar. Castells va considerar redundant i innecessari fer una Ponència, “perquè farà inviable materialitzar-lo aquesta legislatura, ja que la llei haurà de passar igualment pel Parlament i, en canvi, es perdrà un temps preciós”. En comptes d'això, el diputat de Més per Menorca va instar a March a preparar d'immediat un projecte de llei tot pactant-lo amb l'oposició, per garantir l'estabilitat de la Llei en futures legislatures. "Necessitem una Llei educativa i el temps s'acaba", va reblar Castells.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada