dimarts, 25 d’octubre del 2016

Proposició No de Llei per crear un Ponència d’estudi sobre la regulació social i terapèutica del cànnabis

Es pretén determinar, a través d’experts en la matèria, el consum regulat, el cultiu per a tractament mèdic i la informació i formació en el marc de la salut pública


Diputats proposants i alguns membres dels Clubs Socials del Cànnabis

Els quatre grups parlamentaris que donen suport al Govern, PSIB, Més per  Menorca, Podem i Més per Mallorca, presenten una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Parlament aprovi la creació d’ una Ponència d’Estudi per a la regulació dels Club Socials de Cànnabis i per al seu ús terapèutic.

La proposició demana que l’estudi compti amb les opinions i aportacions d'experts i autoritats en la matèria per tal d'abordar amb rigor els següents aspectes:

1.- El reconeixement de l'ús terapèutic del cànnabis per part d'aquelles persones malaltes, per a qui aquesta substància pugui ser un bon complement en el tractament de diferents símptomes.


2.-  Perquè pugui ser regulada l’activitat de les associacions cannàbiques i del seu cultiu, sempre des d'una perspectiva de salut pública i de reducció de riscos associats a l'ús de cànnabis entre els seus associats, alhora que sigui creat un registre públic específic per a aquestes entitats.

3.- Proposar el desenvolupament de nous programes d’informació, prevenció i promoció de la salut en drogodependències, de forma especial fixada més en la franja de població jove.

Cal indicar que els Clubs Socials de Cànnabis (CSC) són associacions legalment registrades que han desenvolupat amb responsabilitat i suport social les seves activitats a les nostres illes des de 2009, tot basat en el model anomenat Club Social de Cànnabis, que tracta d'evitar que les persones consumidores de cànnabis no estiguin involucrades en activitats il·legals i assegurin el compliment de tota una sèrie de requisits pel que fa a la salut pública i la seguretat. El funcionament d’aquest tipus de Clubs Socials s'ha de fonamentar en la transparència i la gestió democràtica i no adreçar-se al lucre personal dels seus promotors. Es tracta de l’autoproveïment  d’un mercat tancat amb normativa similar a una cooperativa d’autoconsum.

La PNL insta que la Ponència d’Estudi sobre el tema sigui al si de la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada