dimecres, 26 d’octubre del 2016

Josep Castells considera cínica i oportunista la moció del PP sobre Educació que ha rebutjat el Parlament

El Grup Popular reclama polítiques que la LOMQE dificulta i, a més, vol aprofitar una agressió a una escola de Palma per treure'n rèdit polític


Josep Castells, a la tribuna del Parlament
 El diputat de Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears, Josep Castells, ha rebatut amb claredat una moció del PP sobre Educació i que al final ha estat amplament rebutjada per la majoria parlamentària.  Castells titllat la iniciativa del Grup Popular de “cínica” per contradictòria, i “oportunista” per voler treure rèdit polític d’un lamentable fet de agressió a una escola de Palma.

 La moció constava de 10 punts que tocaven diversos aspectes de la política educativa. La majoria d'esquerres ha rebutjat gairebé tots els punt de la moció, de manera que només s'ha aprovat un punt sobre mesures de seguretat en la construcció de centres educatius i sobre la presentació al Parlament del pla d'excel·lència educativa que ha elaborat el Govern.

 Castells, que actuà com a portaveu d'educació, ha justificat el rebuig per diversos motius. D'una banda, pel cinisme del PP, que reclama al Govern de les Illes Balears les polítiques que, precisament, estan dificultades per la LOMQE del PP a nivell d’Estat. Ha posat l'exemple de l'atenció a la diversitat, quan la LOMQE conté els principals mecanismes perquè l'escola segregui segons capacitats.

 El diputat menorquinista ha considerat també una obscenitat un punt de la moció per voler aprofitar la desgràcia de l'agressió a una filleta a una escola i així apuntar-se al circ mediàtic per intentar treure’n avantatge polític d'aquest lamentable accident.

 Per últim, el rebuig de Castells a la moció popular és per la defensa d'interessos particulars, concretament reclamant que es mantinguin els concerts educatius "amb independència del seu model educatiu", propugnant una barra lliure de doblers públics per beneficiar escoles concretes, en aquest cas de l'Opus Dei.

 Per tots aquests motius, Més per Menorca, a través del diputat Josep Castells, ha anunciat el seu vot contrari a tots els punts de la moció. No obstant açò, com que el PP ha acceptat sengles esmenes del PSIB a dos punts, s'ha modificat els sentit del vot. Els quatre grups que donen suport al Govern (PSIB, Podem, Més per Mallorca i Més per Menorca) han votat en bloc, rebutjant 8 punts de la moció i aprovant els dos esmentats.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada