dijous, 6 d’agost del 2015

Les Illes Balears no disposen d'una tarifa plana universal de 30 euros simplement perquè ni el PP ni Bauzá ni Tadeo se l'han creguda mai, ni l'han proposada mai davant l'Estat


Les Illes Balears no disposen d'una tarifa plana universal de 30 euros simplement perquè ni el PP ni Bauzá ni Tadeo se l'han creguda mai, ni l'han proposada mai davant l'Estat


Menorca pot perdre la inversió de s'Enclusa degut a la deixadesa i mala gestió del PP



Arran de les declaracions de la senadora per Menorca, Juana Francis Pons Vila, publicades avui al Diario Menorca, en les quals a la pregunta sobre la tarifa plana de 30 euros afirma que "ni el Govern ni el Consell lo han planteado formalmente. ¿Qué demanda de dinero se ha hecho a Madrid y no se ha dado?", des de MÉS per Menorca ens veim obligats a expressar públicament la nostra posició.

En aquest sentit, volem expressar la satisfacció per la claredat i sinceritat de la senadora Francis, posant en evidència dos fets molt lamentables. Primer, que la tarifa plana universal no ha estat plantejada i defensada davant l'Estat central, que és el competent en matèria de transport aeri, ni per l'Executiu autonòmic de Bauzá ni per l'Executiu insular de Tadeo. "Els menorquins ens queixam amb raó de la poca sensibilitat de Madrid envers la realitat insular de les Illes, però lamentablement també tenim un problema aquí, que es diu submissió i "infidelitat" vers Menorca i els menorquins i menorquines",(Nel Martí, diputat menorquinista).

En les mateixes declaracions, la senadora del PP, afirma "Sí, se ha perdido el de s'Enclusa y las cuevas de cala Blanca, pero no ha sido culpa de Rajoy, sino por un incumplimiento de plazos en las Islas". Aquí es posa de manifest el fet lamentable. Menorca perd inversions culpa de la manca de convicció i mala gestió del PP, com és el cas de cala Blanca i s'Enclusa. I en aquest sentit cal demanar responsabilitats al PP, a Bauzá, a Tadeo i a Sampol, anterior batlle de Ciutadella.

MÉS per Menorca demana al Govern de les Illes Balears que no renunciï a les inversions que ara mateix estan fora de termini, i plantegi fins i tot contenciosos administratius per a recuperar els projectes i la seva dotació.

Nel Martí reitera que MÉS per Menorca presentarà esmenes als pressuposts generals de l'Estat per al 2016 per tal d'incorporar 3,5 milions d'euros per a implantar la tarifa plana universal. Martí recorda que segons l'estudi fet per Avio Consulting 2012 SL, encarregat pel Consell Insular de Menorca, es necessiten 3,5 milions d'euros addicionals per substituir l'actual model de bonificació per residència pel model de tarifa plana de 30 euros. I en aquest sentit els menorquinistes demanen al PP (o almenys als diputats i senadors illencs) "fidelitat a Menorca" i suport a la iniciativa d'esmena al PG.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada