dimarts, 13 de setembre del 2016

Triple front per a la cohesió social i lingüística

Consell de Menorca i ajuntaments de l’illa se sumen a la campanya Històries del català, que promou el Govern i que pretén la integració dels nousvinguts





Històries del Català és un projecte promocional, impulsat des de la Direcció de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, que pretén donar a conèixer la importància  d’una integració social adequada amb el que representa, per als nouvinguts, la realitat sociocultural de la terra d’acollida. Així, aquesta campanya d’integració lingüística s’inicia a Formentera per a després traslladar-se a la resta de les Illes. Als vídeo individuals intervenen persones de diferents edats, condició i origen que expliquen la seua experiència d’elegir Menorca per viure-hi i els beneficis que els ha reportat aprendre la llengua pròpia dels menorquins, la llengua catalana. És una acció conjunta de totes les Illes Balears, en la qual participen les diferents administracions de la comunitat: autonòmica, insular i local per tal de transmetre una idea d’unitat en relació amb la llengua pròpia del territori.

El conseller de Cultura i Educació,
Miquel Àngel Maria, i la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, van presentar la campanya als mitjans de comunicació. A l’acte també hi foren presents els regidors de Cultura de Maó, Biel Pons; de Ferreries, Joana Febrer i d’Alaior, Isabel Rodríguez. A més d’alguns dels 12 testimonis de la campanya audiovisual, gent de perfils variats i diferents municipis que s’han prestat a compartir la seva experiència sobre com i per què han après el català.

La campanya consisteix a elaborar material gràfic (una imatge) i audiovisual (un vídeo de curta durada) d’aquestes persones de manera individual per promocionar-lo de forma específica a les xarxes socials (una pàgina web pròpia de la campanya, Facebook, Twitter, etc.) i altres mitjans, com ara, la televisió local, les sales de cinema, falques de ràdio, etc.

Les 12 “històries” de Menorca es podran visualitzar al web de la campanya www.historiesdelcatala.cat, en el qual ja es poden veure les corresponents a les illes Pitiüses, ja que prest s'incorporaran les de Mallorca i Menorca.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada